Kocaeli BSB Kagitspor- Mersin BSB Maçinin Ardindan

Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) 28. haftasinda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor, sahasinda karsilastigi İçel Büyüksehir Belediyesi’ni 70-65 maglup etti. Maçin ardindan iki takim basantrenörleri açiklamalarda bulundu.

TBL’de düsme hatti ile play-off hattini yakindan ilgilendiren Kocaeli BSB Kagitspor – İçel BSB maçinin ardindan basantrenörler ve oyuncular karsilasmayi degerlendirdi. Maçi 70-65 kazanan Kocaeli BSB Kagitspor Basantrenörü Ahmet Murat Yolcu, “İçel çok kaliteli bir takim. Ligin ilk üçünde olabilecek, oraya oynayabilecek oyuncu topluluguna sahip. Hagins, EuroLeauge oyuncusu. Collins geçen sene Merkezefendi’yi neredeyse tek basina, o geldikten sonra ivme kazandirip 16-17 maçi kazandiran oyuncularin basinda geliyor. Oyuncularimi oyun planina sadik kaldiklari için tebrik ediyorum. ‘Savunma maçi’ dedik. Hakikaten çok iyi savunma yaptik. 65 sayida tuttuk, ortalamalari 80’in üzerinde. Çok ciddi savunma yaptik. Çok büyük top kayiplari var. Orayi biraz daha çalismamiz lazim. Kendi aramizdaki pas trafigini daha çok yapmali, uzun setleri daha çok oynamamiz lazim. Önümüzde 2 tane maç var. Avantaj tamamiyla bize geçti. Maç maç gidip ne olacagini görecegiz” seklinde konustu.



"Maçin oyun plani savunmada tutmakti"

Oyuncu seçimleri ve oyun içindeki rotasyonlariyla ilgili yöneltilen sorulari yanitlayan basantrenör Yolcu, "Kazandigimiz seride Eren Beyaz’in çok büyük katkisi var. ‘Bize ne yardim edebilir?’ arayisindaydik. Biraz daha skorer bulup orayi domine edecek oyuncu bulmamiz gerekiyordu. Brady çikti. Ligin MVP siralamasinda ligin ya birincisi ya da ikincisi. Size’inin küçük olmasindan Eren’e çok büyük süreler kalmaya basladi ve bu seriye kadar çok güzel tasidi. O ara Sertan Sari’yi ritmden çikardik; 3 baslattik, mevkiini degistirdik. Allah razi olsun; ne görev verdiysek giki çikmadan yapti. Benim proje oyuncum. Çok da deger verdigim oyuncu. Eren Beyaz gribal enfeksiyon geçirdigi için oynatamadim. Oynatamayinca burasi 3 kisiye kaldi. Jamelle Hagins’in olmadigi ve sizeli Ugur ile iki tane sizeli pivotu girdigi zaman da mecbur Sertan’i biraktim. Bu da Oguzhan’in süresini belli bir yerde azaltti. Ama son 3 dakika dönünce de birden bir fark olusturup kazandik. Maçin oyun plani savunmada tutmakti. Çok sükür tuttuk” diye konustu.



“Yüklenme- dinlenme sürelerini iyi ayarlayacagiz”

Takimin play-off maçlari öncesinde yorgun görüntü vermesinin ve kadro derinliginin de göz önünde bulundurulunca hazirlik süreci ve maçlarla ilgili sorulari da yanitlayan Yolcu, “Takim yorgun. 9 kisilik bir rotasyondayim. Baskana ‘Elimden geldigi kadar Kocaelili çocuklari hazirlayacagim’ diye söz vermistim. 3’ü de ilk projemiz olacak. Küçük Eren, Beray, Onur da yetisiyor ve Kerem de geliyor. Genç takimi da tariyoruz. Diger takimlari da bakacagim. 9 kisi oynuyorum. Faik’in buradaki süresi de belli. 8 tane ana rotasyon var. Bunlar da yorgunluk var güzel tespit etmissiniz. Ama oyuna gir-çiklarda oyuncularin performansinin düstügüne inan bir antrenörüm. Giren oyuncunun uzun süre sahada kalmasini istiyorum. Bu da play-off’ta avantajimiz olacaktir. Sadece dinlenme-yüklenme dogrusunu çok iyi ayarlamamiz lazim. O da bizim isimiz” seklinde konustu.



Okan Çevik: “Iyi bir savunma direnci gösterdik”

İçel Büyüksehir Belediyesi Basantrenörü Okan Çevik ise “Öncelikle rakip takimi kutluyorum. Onlar maçi kazanarak play-off için önemli bir adim atti. Bizim de matematiksel olarak play-off’a girmek için son sansimizdi. Çok zor da olsa bu maçi kazanmak için sahadaydik. Gerçekten kötü mücadele ettigimizi söyleyemeyecegim. Ikinci yarinin en fazla galibiyet alan takimlarindan bir tanesine karsi deplasmanda onlari çok uzun süre, maçin son 2 dakikasina kadar 60 sayilarda tutmayi basardik. Iyi bir savunma direnci gösterdik. Ama 4.peryotta savunma ribaundunda ve top kayiplarinda yaptigimiz hatalarla onlari biz öne geçirdik ve maçin içerisinde tuttuk. Son 3 pozisyonda da hem defansta, hem ofansta hata yapinca maçi kaybettik. Rakip takimi kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA