Abdullah Avci Açiklamasi 'Taraftarlarimiz Sandiklardaki Tüm Trabzonspor Bayraklarini Çikartsin'

Trabzonspor’un Teknik Direktörü Abdullah Avci, 3-1 kazandiklari Adana Demirspor maçi sonrasi, Trabzonspor taraftarini Antalyaspor maçina davet ederek, "Hafta sonu sandiklardaki eski, yeni bütün Trabzonspor bayraklarini çikartarak statta olmalarini istiyorum. Umarim, Antalyaspor maçini da kazanarak sampiyonluga ulasiriz ve diger kupaya odaklaniriz" dedi.

Bordo-lacivertli ekip, deplasmanda karsilastigi Adana Demirspor’u 3-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Abdullah Avci, Adana Demirspor’u tebrik ederek, "Uzun bir aradan sonra bu stadyuma ilk defa geldim. Adana Demirspor, futbolculuk döneminde karsilastigim, kültürü ve tarihi olan bir kulüp. Saygiyi hak eden iyi bir kadroya sahip. Bugünkü atmosfer harikaydi. Stat çok güzel. Adana halkinin bize gösterdigi sempati ve saygidan dolayi tesekkür ediyorum. Biz maça çikarken disarida 15 puan vardi ve biz bunun 4’üne taliptik. Sampiyon olmak için 4 puan lazimdi. Oynadigimiz takim ligin en iyi takimlarindan bir tanesi. Bir final maçi tadindaydi. Dogru zamanda golleri bulunca oyun 2-0’a geldi ve 3. golü bulduk. Adana Demirspor hiç oyundan kopmadi. Özellikle biz rakip geriye düsünce rakibimizin üstümüze gelmesiyle ceza sahasinda aksiyon almamizi sagladik. Biz orada öndeki 2 oyuncumuzu kanattan merkez orta sahaya çektik. Sonunda bir final tadinda bir maçi bitirdik. Sezon baslarken ‘Iyi ki Trabzonspor var’ dedirttirmek istemistim. Bugün bu beni son derece mutlu ediyor" diye konustu.



"1 puana ihtiyacimiz var"

34 hafta boyunca oyun standartlarinda çok inis ve çikis yasamadiklarini aktaran Avci, "Son 3 hafta beraberlikler yasadik. Bunlar çok normal seyler. Çünkü ligimizin kalitesi, oyuncu ve oyun kalitesi yükselmeye baslamistir. Bugün itibariyle sampiyon olabilmek için 1 puana ihtiyacimiz var. Çok önemli bir finali kazandik. Böyle maçlari oynamak kolay degildir. Zaman daraldikça oyuncunun gerginlikleri de artabiliyor. Onun için yakaladigimiz ivme çok güzel" ifadelerini kullandi.

"Herkesin statta olmasini istiyorum"

Tüm Trabzonspor taraftarlarini gelecek hafta oynayacaklari Antalyaspor maçina davet eden Abdullah Avci, "Hafta sonu itibariyle bu söleni dünyanin her tarafindaki Trabzonspor taraftarina armagan ediyorum. Hafta sonu sandiklardaki eski, yeni bütün Trabzonspor bayraklarini çikartarak statta olmalarini istiyorum. Umarim, Antalyaspor maçini da kazanarak sampiyonluga ulasiriz ve diger kupaya odaklaniriz. Iyi bir takima, iyi bir futbol sehrinde oynadik. Onlara da Avrupa kupalarinda basarilar diliyorum" diye konustu.



"Antalyaspor maçina iki türlü de hazirlanacagiz"

Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Sahin’in oyun sistemi üzerine gelen bir soruya ise Avci, "Nuri hoca benim oyuncumdu. Çok önemli isler yapiyor. 3’lü oynayan takimlara baska maçlarda kazandik. Nuri hoca son haftalarda 3’lüden 4’lüye döndü, bakacagiz. Her iki türlü de maça hazirlanacagiz. Bizim için taraftarimizin önünde coskunun, duygunun, aklin, kalbin, teknik ve taktigin oldugu bir müsabakaya çikacagiz" açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA