TFF'den, Afyonspor'a 74 Bin TL Para Ve Hak Mahrumiyeti Cezasi

TFF 2. Lig’de geçtigimiz hafta sonu oynanan Afyonspor-Sivas Belediyespor karsilasmasinda yasanan olaylar nedeniyle kulübeAfyon ekibi ve yöneticilerine TFF’den adeta ceza yagdi. Olaylar sebebiyle kulüp ve yöneticilere toplamda 74 bin TL para ve hak mahrumiyeti cezasi verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan yapilan yazili açiklamada, ceza miktarlari ve nedenleriyle ilgili bilgi verildi.

Açiklamada, “Taraftarlarinin neden oldugu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin ayni sezon içinde ev sahibi kulüp oldugu müsabakada 4. kez gerçeklestirilmesinden dolayi 12 bin TL, taraftarlarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 8 bin TL, Afyonspor kulübünün, mensubunun akreditasyon kartini baskasina kullandirmasi suretiyle TFF ve müsabaka görevlilerini yaniltmaya çalisilmasindan dolayi 20 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Afyonspor kulübü idarecisi Adem Yilmaz’in, baskasina ait akreditasyon kartini kullanmasindan dolayi 2 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezasi, Yilmaz’in, rakip takim mensuplarina yönelik hakareti nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 13 bin TL, Yilmaz’in müsabaka görevlilerine yönelik sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 8 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi” ifadeleri yer aldi.

Kulüp masörü de cezalardan nasibini aldi

Öte yandan, Afyonspor kulübü masörü Adem Halit Ari’nin, kendisine ait akreditasyon kartini baskasinin kullanmasina izin vererek belgelerin haksiz kullanimina istiraki nedeniyle 8 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi, Ari’nin rakip takim mensuplarina yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 3 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Kaynak: İHA