Mete Gazoz Açiklamasi '2024 Paris Olimpiyatlari'nda Sampiyon Olmak Istiyorum'

Olimpiyat Sampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz, 2024 Paris Olimpiyatlari’nda bir kez daha olimpiyat sampiyonu olmayi istedigini söyledi.

Olimpiyat Sampiyonu Mete Gazoz, Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan ‘Samsun E-Dergi’nin 4’ncü sayisindaki röportajinda, Tokyo 2020 Olimpiyatlari’nda altin madalya kazanarak sampiyon olmasinin ardindan hissettiklerini ve gelecek hedeflerini anlatti.

“Paris için çok az bir zamanimiz var”

Milli Okçu Mete Gazoz, olimpiyat sampiyonu olmanin bambaska bir duygu oldugunu belirterek, “Daha önceden aldigim birinciliklerden çok daha farkli. Simdi 2021 yili bitti ve yepyeni bir yildayiz. Önümüzde kisa bir süre sonra olacak bir olimpiyat daha var. Tokyo için 5 sene bekledik. Ancak su an Paris için çok az bir zamanimiz var. Ayni zamanda hazirlanmak için de çok az bir zamanimiz var. Tokyo’da dünya sampiyonu olduk bitti ama su an önümde sanki dünya sampiyonu olmamis gibi 2024’ü kazanmak var. Bu sebeple 3 sene boyunca ne oldugunun bir önemi yok. 2024’te tekrardan bir kez daha olimpiyat sampiyonlugunu almayi istiyorum.”

“Içinizden gelen sevdiginiz bir spora baslayin”

Spora baslayacak olanlara tavsiyelerde bulunan Mete Gazoz, “Benim söyleyebilecegim en önemli sey, beni destekledikleri için çok tesekkür ederim. Öncelikle bir spora baslayacaksaniz ve karar vermekte zorlaniyorsaniz içinizden gelen ve sevdiginiz bir spora baslamaniz gerekir. Çünkü sporu sevmediginiz zaman tamamen zoraki bir is oluyor. Spor yapmak inanilmaz zevkli bir sey. Ama ayni sekilde hiç sevmediginiz bir sporu yapmak da bir o kadar zor olabiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA