Bandirmaspor Açiklamasi 'Tutarsiz, Adil Olmayan Ve Süphe Uyandiran Kararlar Var'

Bandirmaspor, Spor Toto 1. Lig’de gerçeklestirilen hakem atamalari ve Milutin Osmajic’e verilen 3 maçlik ceza hakkinda açiklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Spor Toto Süper Lig’e çikma mücadelesi veren Bandirmaspor’da, kulübün resmi sosyal medya hesabindan ligde son haftalarda yapilan hakem atamalari ve santrfor Milutin Osmajic’e verilen 3 maçlik ceza hakkinda açiklamalar yapildi.

Kulübün resmi sosyal medya kanalindan yapilan açiklamalar su sekilde:

"Türk futboluna ancak bu kadar kötülük yapilabilir! Herkesin ortak ideali ne olmali? Türk futbolunun gelisimi. Peki bunun için gerekli adimlar atiliyor mu? Üzgünüz ve görüyoruz ki atilmiyor. Adil bir yönetim, tutarli bir karar süreci ve süphe uyandirmayacak kararlar alinmasi tek beklentimiz. Ligde son düzlüge girildi. Her yer toz dumanken maalesef bu toz dumandan faydalanip bizlere çelme takilma çabalarini görüyoruz.

Örnek 1: Futbolcumuz Milutin Osmajic için verilen agir ve emsalsiz 3 maçlik ceza Tahkim Kurulunca sunulan belgelere, verilen güncel emsal kararlara ve örneklere ragmen onandi. Bu kararin tutarsiz ve adil olmadigini bir kez daha kamuoyunun vicdanina sunuyoruz.

Örnek 2: Bu hafta oynayacagimiz ve her iki takim için de çok kritik maça TFF 1. Lig’de sadece 2 maç yönetmis bir hakem ataniyor. Biz hakemlerimizi korumali ve gelisimlerine yardimci olmaliyiz. Inaniyoruz ki adil bir yönetim

sergileyecekler. Ama bu kadar kritik ve stresli bir maçta yapilacak hatalar hakemlerimizin kariyerlerini de olumsuz etkileyebilir. Dileriz ki gelecegin iyi hakemlerini kaybetmeyelim.

Maalesef iki örnek bize sunu gösteriyor ki; tutarsiz, adil olmayan ve süphe uyandiran kararlar var. Saha disi müdahale, dizayn girisimleri spora ve bu ülkeye yapilan en büyük kötülüktür. Bunu yapmaya kimsenin hakki yok! Biz mücadele etmek ve hakkimizi almak istiyoruz. Saibesiz bir ortam, herkesin bileginin gücüyle sadece sahada kazandigi bir oyun istiyoruz. Var olsun Bandirmaspor mücadelemiz”

Kaynak: İHA