Ayvalikgücü Belediyespor 6 Yil Sonra Yeniden 3. Ligde

Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 2. Grupta sampiyonluk ipini gögüsleyen Ayvalikgücü Belediyespor, play-off karsilasmalarinin son maçinda Tekirdagspor’un, TKI Tavsanli Linyitspor’u 2-1 maglup etmesi sonucunda 3. Lige çikti.

Sampiyon olduktan sonra play-off karsilasmalarinda TKI Tavsanli Linyitspor ile 1-1 beraber kalan Ayvalikgücü Belediyespor, ikinci maçinda Tekirdagspor’u 2-0 maglup etmeyi basarmisti.

Ancak play-off karsilasmalari statüsü geregi kirmizi-beyazli ekibin 3. Lige çikmasi bugün oynanan TKI Tavsanli Linyitspor- Tekirdagspor karsilasmasina kalmisti.

Avantajli durumdaki TKI Tavsanli Linyitspor, Inegöl’deki karsilasmada Tekirdagspor’a 2-1 maglup olmasi, Tavsanli’nin galip gelmesi halinde 3. Lige çikacak takimin penaltilarla belirlenmesi ihtimaline karsi sahada olan Ayvalikgücü Belediyespor ve yüzlerce taraftarini sevince bogdu.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin ve belediye meclis üyeleri, kirmizi-beyazli yöneticiler ve yüzlerce kirmizi-beyazli taraftarin izledigi maç sonrasinda yer gök adeta kirmizi-beyaza boyandi.

Karsilasma sonrasinda taraftarlarla futbolcular birbirine sevgiyle kenetlenerek basarinin sevincini doyasiya yasadi.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin karsilasma sonrasinda gazetecilere yaptigi açiklamada, Ayvalikgücü Belediyespor’un 3. Lige yeniden dönmesinden duydugu büyük memnuniyeti ifade ederek, “Bu basari, kulüp yönetimi, teknik kadro ve futbolcularla, vefakar taraftarin kenetlenmesi ve 3. Lige döneceklerine inanmis olmasinin bir sonucudur. Bu anlamda sevincimiz sonsuzdur. Bu büyük basari Ayvalik halkina armagan olsun. Bu basarida emegi geçen herkesi yürekten kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA