Zafer Alaçatispor'un, BAL'da Yoluna Devam Ediyor

Bölgesel Amatör Lig Play-Out mücadelesi veren Alaçatispor ile Ödemisspor arasinda oynanan maçi Alaçatispor 1-0 kazanarak BAL’a devam dedi. Alaçatspor’un zaferini kutlayan Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, "Alaçatimizin basarisini kutluyoruz. BAL’da 2 takimi olan bir Ilçe Belediye Baskani olarak mutlulugumu dile getiririm" dedi.

Grubunu Izmir takimlari arasinda 2. sirada tamamlayan ve Play-Out mücadelesine hak kazanan Alaçatispor ile Süper Amatör Ligden BAL Ligine çikma mücadelesi veren Ödemisspor arasinda oynanan karsilasmayi Alaçatispor 1-0 kazanan 2022-2023 sezonunda BAL Liginde mücadele etmeye hak kazandi.

Ödemisspor’un penalti atisindan yararlanamadigi karsilasmayi son 20 dakikada 10 kisi mücadele eden Alaçatispor 1-0 kazandi.

Karsilasmanin 11. dakikasinda ceza alani disinda topla bulusan Alaçatispor’lu oyuncu Ersagun Akbar Karaman’in sutunu kaleci Yasar diregin dibinden kurtardi. 18’de yine Ersagun Akbar Karaman’in sert sutunda savunmadan seken top diregin yanindan çok az farkla kornere çikti. Ilk yarida baska ciddi pozisyon olmayinca iki ekipte soyunma odasina 0-0‘lik beraberlikle girdi.

Mücadelenin ikinci yarisinda dakikalar 55’i gösterdiginde Ödemisspor’lu oyuncu Ugur’un harika pasinda Samil’in çok sert sutunu kaleci Alaçatispor kalecisi Abdülkadir güçlükle kornere çeldi. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Alaçatispor’lu oyuncu Yavuz Selim Sentürk, kaleci ile karsi karsiya kaldigi pozisyonda topu filelerle bulusturdu ve skoru 1-0’a getirdi. Dakikalar 70’i gösterdiginde Alaçatispor’lu oyuncu Serhat Duman çift saridan Kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakti. 10 kisi kalan Alaçatispor, atak yapmakta zorlaninca savunma futboluna döndü ve Ödemisspor’un baskin ataklari geldi.

Alaçatispor kalecisinin kurtardigi penalti maçta kirilma ani oldu

Mücadelenin 80. dakikasinda Alaçatispor’lu oyuncu Muhammed’in ceza alani içinde eline topun çarpma sonucunda karsilasmanin hakemi Erdem Temel penalti olarak degerlendirdi. Topun basina gelen Cihat’in vurusunu kaleci Abdülkadir kurtardi. 90’da Süleyman’in ortasinda Mehmet’in kafasi diregin dibinden auta gitti, Ödemis yüzde yüzlük golden oldu. Karsilasmayi Alaçatispor’un 1-0’lik üstünlügüyle tamamlandi.

"BAL liginde 2 takimi olan bir Ilçe Belediye Baskani olarak mutlulugumu dile getiririm"

Yarimada Spor Oyunlari basin lansman toplantisi nedeniyle maçi Alaçatispor’un maçini izleyemeyen Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, Alaçatispor’un galibiyetini kutlayarak, "Alaçatimizin basarisini kutluyoruz. BAL liginde 2 takimi olan bir Ilçe Belediye Baskani olarak mutlulugumu dile getiririm" dedi.



"Hak ettigimiz galibiyeti aldik"

Maçin ardindan bir açiklama yapan Alaçati Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Soner Varhan, "Galibiyetin camiamiza hayirli olmasini diliyorum. Taraftarimiz ila, yönetimimiz ile, teknik heyetimiz ile, futbolcularimiz ile hak ettigimiz galibiyeti aldik Sezonda basarili giderken, üstüne bastirarak söyleyeyim, lig statüsünden kaynakli böyle bir maç oynamak zorunda kaldik. Masta, hem taraftarimiz, hem sporcularimiz, hem teknik heyetimiz, hem yönetici arkadaslarimiz ellerinden geleni yaptilar. Hepsini tebrik ediyorum. Camiamiza hayirli olsun diyoruz. bal ligine devam ediyoruz. Önümüzdeki sezona daha iyi hazirlanip, hedefimiz olan 3. Lig’e çikmayi planliyoruz".diye konustu.



"Taraftarimizin varligi ve bize verdikleri enerji bize bugün maçi kazandirdi"

Alaçatispor Teknik Direktörü Necip Emre Yilmaz da yaptigi degerlendirmede,"Sezonun son maçini alnimizin akiyla bitirdigimiz için çok mutluyum.. Gerçekten bir sezon boyunca yasamadigimiz sey kalmadi.. Bu maçta tipki yasadiklarimizi özetleyen bir maçti. Öne geçtik,, bir kisi eksildik, penaltiya maruz kaldik ve kalecimiz penaltiyi kurtardi ve maçi 1-0 bitirme basarisi gösterip, Alaçatispor’u ligde tuttuk. Oyuncularimi, teknik ekibimi, personelimizi ve yönetim kurulunu bu basaridan ötürü kutluyorum.. Gönül isterdi ki, onlara daha büyük basarilar yasatalim. Ama olmadi. Insallah önümüzdeki sezon herkes hak ettigi basariyi yakalar. Son olarak bizi burada yalniz birakmayan taraftarimiza çok çok tesekkür ediyorum. Onlarin varligi ve bize verdikleri enerji bize bugün maçi kazandirdi. Bu basariyi bilhassa tataftarimiza armagan ediyorum ve su mesajimi bütün degerli taraftarimiza gönderiyorum. ’Siz varsaniz biz variz. Bizsiz olur ama sizsiz olmaz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA