Riza Çalimbay Açiklamasi '10 Kisi Kalmamiza Ragmen Oyundan Hiç Kopmadik'

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Alanyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “10 kisi kalmamiza ragmen mücadeleden hiç kopmadik. Çok güzel bir maç oldu. Son dakikada attigimiz golle galip gelmek çok güzel bir sey” dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final ilk maçinda Sivasspor, deplasmanda Alanyspor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Çalimbay, “Maça çok enteresan bir sekilde basladik. Beklemedigimiz sekilde bir hata oldu. Kalecimiz bir anlik panikten oldu bilmiyorum, bir hata ve gol yedik ama oyundan kopmadik. Maç ilerledikçe daha da iyi oynamaya basladik. Özellikle maçin ilk yarisinin sonlarina dogru çok güzel pozisyonlar bulduk. Ikinci yarida yine ayni sekilde hem defansimizi yaptik hem ileride ataklarimiz oldu. 10 kisi kalmamiza ragmen mücadeleden hiç kopmadik. Çok güzel bir maç oldu. Son dakikada attigimiz golle galip gelmek çok güzel bir sey” dedi.



“Oyuncularim maçin basindan sonuna kadar mükemmel mücadele etti”

Takimin disiplinini bozmadan mükemmel mücadele ettigini belirten Çalimbay, “Yalniz oynanan maçin ilk yarisi bitti. Ikinci yarisi Sivas’ta oynanacak. Biz bugün maçin basindan sonuna kadar disiplinli oyunumuz bozmadik. Alanyaspor‘un nasil bir oyun sistemi oldugunu biliyorduk ve çok dikkat etmemiz gerekiyordu. Oyuncularimiz çok dikkatli oynadi. Maçin basindan sonuna kadar mükemmel mücadele ettiler. Bana göre hak ettigimiz bir galibiyet aldik. 10 kisi kaldiktan sonra Alanyaspor’un ataklari geldi. O anda da kalecimiz defansimiz oyuncularimiz mükemmel direnç gösterdi. Iyi bir galibiyet ama dedigim gibi bu bir maçti. Bu maç ne olursa olsun her zaman sonuç ikinci maçta belli olacak. Ikinci maçta buna daha iyi hazirlanip orada maçi bitirmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA