Hüseyin Yücel Açiklamasi 'Hata Yapmazsak Kupayi Kazaniriz'

Bahçesehir Koleji, FIBA Avrupa Kupasi Finali ilk maçinda deplasmanda Reggio Emilia’yi 72-69 maglup ederken, Baskan Hüseyin Yücel maçin ardindan yaptigi açiklamada hata yapmamalari durumunda kupayi kazanacaklarini söyleyerek, “Kupayi getirmek boynumuzun borcu” dedi.

Bahçesehir Koleji, FIBA Avrupa Kupasi Finali ilk maçinda, Reggio Emilia’yi Italya’da 72-69 maglup ederken, 27 Nisan’da Istanbul’da oynanacak olan ikinci maç öncesinde büyük bir avantaj yakaladi. Kulüp Baskani Hüseyin Yücel, karsilasmanin ardindan Türkiye’den gelen basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Gayet iyi bir performans ortaya koyduklarini söyleyerek sözlerine baslayan Yücel, “Rekoru hala elimizde tutuyoruz. Namaglup bir sekilde son maça kadar geldik. Finalin ilk maçiydi bu. Finalin son maçina kadar namaglup her maçimizi hem evimizde hem deplasmanda alarak geldik. Tabii biraz buruk ayriliyoruz çünkü 17-18 sayiya kadar fark çikti. Maçtan önce söyleselerdi belki inanmazdik ama fark etmez, bir sekilde psikolojik üstünlügü de elimize aldik çünkü maçi kazandik. Az da olsa 3 sayilik bir farkla galip geldik. Istanbul’da kendi evimizde, kendi taraftarimizin önünde bu kupayi Türkiye’ye getirmek artik boynumuzun borcu” ifadelerini kullandi.

“Seyircimize çok ihtiyacimiz var”

27 Nisan’da Istanbul’da oynanacak olan karsilasma öncesinde seyirciyi de salona davet eden Hüseyin Yücel, “Salonu dolduruyoruz. Aksam saat 20.00’de Atasehir’de seyircimize çok çok ihtiyacimiz var. Onlarla beraber 1-0 öndeyiz. Muhakkak herkesi maça bekliyorum. Kupaya da çok az kaldi, 1 hafta kaldi, Türkiye’ye getiriyoruz” dedi.

Su anda 1 haftanin kendileri için stresli geçecegini söyleyen Yücel, “Final heyecani var su an. 1 hafta bizim için gayet stresli geçecek. Uyuyamayacagiz belki ama önümüzdeki hafta insallah mutlu sona ulasan biz olacagiz. Hem takimimiz hem ülkemiz adina hakikaten böyle bir Avrupa Kupasi kazandirmak herkes açisindan çok büyük gurur kaynagi olacak. Maç öncesinde bu sekilde bir maç olacagini söyleseler herhalde ‘Tamam hadi dönelim’ derdik. 17-18 sayidan gelip böyle olunca ama normal böyle seyler çünkü kendi evlerinde oynuyorlar. Çok ciddi taraftarlari var. Bir sekilde geri dönüsleri olacakti belli bir noktadan sonra ama olsun su an hala 1-0 öndeyiz. Avantaj elimizde sadece hata yapmamamiz lazim. Eger hata yapmazsak kupayi getirecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA