Bursaspor'a PFDK'dan Agir Fatura

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Istanbulspor maçinda yasanan olaylar nedeniyle Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er’e 4 maç ceza verdi. Ayni zamanda kirmizi kart gören yesil-beyazli futbolcu Mert Yilmaz da 4 karsilasmadan men edildi. Bursaspor Kulübü para cezalari ve antrenörlerine de agir faturalar çikti.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, PFDK’dan agir darbe yedi. TFF’den yapilan açiklamada Teknik Direktör Mustafa Er, 4 maçtan men edildi. Ayni zamanda Istanbulspor maçinda kirmizi kart gören futbolcu Mert Yilmaz da 4 maç ceza aldi. Bursaspor Kulübü’nün para cezasi da aldigi, birçok antrenörünün de agir faturalar ödedigi açiklama su sekilde: “Bursaspor Kulübü’nün, 15.04.2022 tarihinde oynanan Istanbulspor-Bursaspor Spor Toto 1. Lig müsabakasinda, taraftarlarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 16 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina,

ayni müsabakada Bursaspor Kulübü sporcusu Mert Yilmaz’in, ihraç öncesi ve ihraç sonrasi müsabaka hakemine yönelik hakaretleri nedeniyle 4 resmi müsabakadan men ve 8 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü antrenörü Mustafa Er’in, ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 6 bin 500 TL para cezasi ile cezalandirilmasina,

ayni müsabakada Bursaspor Kulübü antrenörü Mustafa Er’in, ihraç sonrasi müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 6 bin 500 TL para cezasi ile cezalandirilmasina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü antrenörü Mustafa Er hakkinda, tedbire uymama eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapilmis ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlari olusmadigindan ceza tayinine yer olmadigina karar verilmistir.”

Antrenör Hayati Köse’ye 7 maç ceza!

Açiklama su sekilde devam ediyor: “Ayni müsabakada Bursaspor Kulübü antrenörü Hayati Köse’nin, ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 6 bin 500 TL para cezasi ile cezalandirilmasina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü antrenörü Hayati Köse’nin, ihraç öncesi ve ihraç sonrasi müsabaka hakemine yönelik hakaretleri nedeniyle 4 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 8 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü antrenörü Hayati Köse hakkinda, tedbire uymama eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapilmis ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlari olusmadigindan ceza tayinine yer olmadigina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü kaleci antrenörü Murat Alkan’in, müsabaka hakemine yönelik sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 6 bin 600 TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verilmistir.”

Kaynak: İHA