Uluslararasi Edirne Maratonu'nun Güzergâhi Degisti

EDIRNE – 8 Mayis’ta gerçeklesecek olan Uluslararasi Edirne Maratonu baslangiç ve bitis güzergâhinda Selimiye Meydan düzenlemesi çalismalari sebebiyle degisiklik yapildi.

Edirne’de 8 Mayis 2022 günü düzenlenecek olan Uluslararasi Edirne Maratonunun kosu parkuru bu yil Selimiye Camii meydan düzenlemesi nedeniyle Karaagaç Lozan Aniti’nda gerçeklesecek. Edirne’de Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi organizasyonuyla düzenlenecek olan Uluslararasi Edirne Maratonunun yeni güzergahi Trakya Üniversitesi Karaagaç Yerleskesinde bulunan Lozan Anitinda baslayarak Pazarkule Sinir Kapisi’ndaki tampon bölgeden dönüs saglanacak. Ayrica 21 kilometre kosacak sporcular ise Lozan Anitindan baslayarak Selimiye Camii çevresinde dönüp tekrar baslangiç noktasina gelerek yarisi bitirebilecekler.

Akdag: “Selimiye Meydani çevre düzenlemesi nedeniyle parkur degisti”

Edirne yili olmasi dolayisiyla toplamda 1022 sporcunun katilim saglayacagini belirten Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Baskani Önder Akdag, “Bugün burada 8 Mayis 2022 tarihinde gerçeklestirecegimiz 7. Uluslararasi Edirne Maratonu’nun son güncellemeleri için bir aradayiz. Maratonun kayitlarini kapatmistik fakat yogun talep ve ilgi üzerine 7 günlük bir kayit süresi açtik. Bütün atletler Pazarkule Sinir Kapisindan çikarak sembolik geçisi yaptiktan sonra geri dönüyorlar. 10 kilometre ve 21 kilometre kosanlar Pazarkule’den dönüste Lozan Caddesi’nden kosarak Edirne istikametine gidiyorlar. 10 kilometre kosan sporcular Protokol Evi’nin oldugu bölgeden tekrar Lozan Aniti’na geri dönüs saglayarak parkuru tamamlamis oluyorlar. 21 kilometre kosanlarsa yine maratonumuzun var olan parkurundan çarsi istikametine Selimiye’ye kosarak Selimiye’nin etrafinda 1 tur attiktan sonra yine baslangiç noktasina gelerek bitise ulasmis oluyorlar. Parkur güncellemesi hem maratonun derecesi açisindan hem de katilan her sporcunun Pazarkule’de ülkeye giristeki Türkiye tabelasiyla fotograf vermesi açisindan da önemliydi. Böylece bu da gerçeklesmis olacak. 2022 Edirne yili biz 1022 atletle bu yil organizasyonu gerçeklestiriyoruz. Hedefimiz 1022 ve hedefimiz olacak ama daha fazlasi için kontenjanimiz olmayacak. Bu sene ciddi anlamda yabanci atlet katilimi da var. Su anda 150’ye yakin yabanci atlet kayitli. Balkan ülkelerinden agirligi Yunanistan ve Bulgaristan kisiler bunlar ve dogal olarak çok renkli bir etkinlik olacak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA