Lütfü Savas Açiklamasi 'Türkiye'de Futbol Bir Darbogaz Içerisinde'

Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas, Tükiye’de futbolun bir darbogaz içerisinde oldugunu belirterek, Hatayspor’u yasatmak istediklerini söyledi.

Süper Lig’in basarili ekiplerinden Hatayspor, ligin sonuna dogru yaklasilirken, kalan maçlarini kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyor. Avrupa hedefleri dogrultusunda ligi ilk 4 sira içerisinde tamamlamak isteyen Hatayspor’da Onursal Baskan Lütfü Savas gelecek sezonla ilgili olarak ise takimda bulunan ve sezon sonu sözlesmesi bitecek olan Mame Diouf, Riberio, Traore, Munir ile anlasmak istediklerini söyledi.



"Futbol bir darbogaz içerisinde"

Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas, Türkiye’de kulüplerin ekonomik sikintilar çektigini belirterek, “Futbol özellikle Türkiye’de bir darbogaz içerisinde. Ekonomik sikintilar, yayin gelirlerinin azalmasi, reklam gelirlerinin sikintiya düsmesi ve seyirci kapasitelerinin azligi gibi etkenler var. Seyircilerin maça gelmesi lazim ve kulüplerin gelirlerini arttiracak önlemler almasi lazim. Hem kulüplerin yapmasi lazim hem de futbol federasyonunun bu konuda fazlaca çalismasi gerekir ki Türkiye’de kalite yükselsin” dedi.



"Takimi yasatmak istiyoruz"

Sözlesmesi bitecek oyuncularla devam etmek istediklerini belirten Savas, söyle devam etti:

“Tabi biz de elimizdeki kaliteli oyunculari devam ettirmek istiyoruz. Riberio, Traore, Mame Diouf gibi oyuncular var. Biz bir daha anlasmak istiyoruz ama biraz da ekonomik sartlarimizi iyilestirmek istiyoruz. Basta Kaptan Diouf olmak üzere hepsi ile anlasmak istiyoruz. Ekonomik tabloda da çok açilinda takimlar çöküyor, geri dönülmez asamaya gelip batip gidiyor. Avrupa’ya gitme sansimiz da var ama ilk 10’da bitirme ihtimalimiz daha yüksek. Biz buralarda kalmak istiyoruz, tabi Avrupa’ya gidersek futbolcularin gösterecegi performans çok önemli. Ama bunlarin ötesinde biz takimi yasatmak istiyoruz ve bundan sonra da kendi ayagimiza göre yorganimizi uzatmak istiyoruz. Artik birçok kulübün 1 milyon Euro’luk futbolcu alma sansi yok, yari yariya düsecektir. Bu düsünceyle biraz kalite de düsebilir. Bu Türk futbolunun geldigi noktayi gösterir.”

"En önemlisi Hatayspor’un tesislesmesi"

Savas, yeni bir tesis için yeri kiraladiklarini açiklayarak, “Bizim için su anda en önemlisi Hatayspor’un tesislesmesi. Gülderen’deki yer valilikten kiralandi. Oraya öncelikli toplam 4 saha yapacagiz. Ikisi gençlerimiz ve amatör kulüpler için, ikisi de A takimimiz için. sonrasinda da binamizi, ortak alanimizi yapacagiz. Bu tesislesme bittigi zaman Hatayspor rahat edecektir” dedi.



"Daha alternatifli bir kadromuz var"

Süper Lig’de mücadele eden 7 takimlarinin daha oldugunu belirten Savas, “Bu sene geçen seneye göre daha alternatifli bir kadromuz var. Geçen sene 14. Adami sayamiyordun, bu sene 16-17 kisi rahatça oynayabiliyor. Bunu 18-19’a çikarmak hepimizi mutlu eder ama isin maddi boyutu önemli. Hem teknik ekip hem yöneticiler bundan sonraki süreç içerisinde yasatmak için de çaba sarf etmesi lazim. Günübirlik skorlar, basarilar belki çok önemli ama bundan önemlisi bu sehrin sonraki süreçte Süper Lig’deki bu takiminin hep basariya kosmasi ve izlemek istemesi önemli. Ayrica sadece Hatayspor degil, bizim su anda 7 takimimiz Süper Lig’de. Masa tenisi takimimiz da çikabilir o da çikarsa 8 takimimiz Süper Lig’de olacak. Bu da bizim yillarca yaptigimiz emegin sonucu. Bizim, teknik ekiplerimizin, sporcularimizin ve tabii taraftarlarimizin da bu konudaki destegine tesekkür ediyor ve artarak da devam etmesini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA