Felipe Mateos Açiklamasi 'Kazanmak Için Atak Yaptigimizda Golü Kalemizde Gördük'

Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Mateos, Sivasspor maçinin ardindan, “Mental olarak da biz kazanma istegiyle atak yaptigimiz dakikalarda maalesef kalemizde golü gördük. Bugün buradan maglup ayriliyoruz” dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final ilk turunda Alanyaspor, sahasinda Sivasspor’a 2-1 maglup oldu. Maçin ardindan Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Mateos basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Ilk dakikalarda bulduklari firsatlari gole çevirmeleri halinde maçin hikayesinin farkli olabilecegini belirten Mateos, “Aslinda ilk 25-30 dakikaya baktigimizda iyi yönde götürüyorduk, domine etmistik. Rakip biraz daha oyuna etkinligini koyana kadar istedigimiz futbolu oynayarak, golü de bulmustuk. Gerek duran toplarda, gerek Gradel gibi bireysel anlamda yetenekli oyunculariyla, direkt ileri atak yapabilen oyuncularla beraberligi sagladilar. Ikinci yari farkli bir strateji ile sahadaydik. Tekrar topa sahip olarak, ataklar yapmak istedik. Aslinda o dakikalarda yakaladigimiz firsatlari gole çevirebilseydik maçin hikayesi farkli olabilirdi” ifadelerini kullandi.

“Gol aradigimiz dakikalarda kalemizde golü gördük”

Ikinci yarida 10 kisi kalan rakiplerine karsi gol aradiklari sirada golü kalelerinde gördüklerini söyleyen Mateos, “Karsimizda iyi oyunculardan kurulu, tecrübeli bir ekip vardi. Gerek oyunu toplu ve topsuz kontrol etmeleri gerektiginde farkli stratejileri olan bir takimdi. Çünkü topsuz oyunda da ataklari faulle kesmeleri, pozisyonu düsürmeleri gerektigi yerlerdeki hamlelerle bugün son dakikaya kadar maçi tasidilar. Rakip 10 kisi kaldiktan sonra biz biraz daha yüklendik. Mental olarak da biz kazanma istegiyle atak yaptigimiz dakikalarda maalesef kalemizde golü gördük. Bugün buradan maglup ayriliyoruz” seklinde konustu.

Bir sonraki oynanacak maçta Alanyaspor’un gücünü göstereceklerini söyleyen Mateos, “Bugün buradan pozitif örnekleri cebimize koyarak ikinci maça daha iyi hazirlanmak istiyoruz. Onun öncesinde ligde tekrar Sivasspor ile karsilasacagiz. Bu maçla birlikte öncelikle kendimize daha sonra tüm kamuoyuna Alanyaspor’un gücünü göstermek için sahada olacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA