Cornelius, Trabzonspor'da Ikinci Baharini Yasiyor

Trabzonspor’un golcü oyuncusu Andreas Cornelius, ülkesi Danimarka’dan sonra Türkiye’de adeta kendini buldu. Fransa, Ingiltere ve Italya maceralarinda aradigini bulamayan Cornelius, Türkiye’de ikinci baharini yasiyor.

Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final ilk maçinda Kayserispor’u 1-0 maglup eden Trabzonspor’da, Cornelius attigi golle takimini galibiyete tasiyan isim oldu. Spor Toto Süper Lig’de 13, Ziraat Türkiye Kupasi ve Avrupa kupalarinda toplam 15 gole imza atan Danimarkali futbolcu Andreas Cornelius, ülkesinden sonra Türkiye’de bordo-mavili formayla ikinci baharini yasiyor.

Fransa, Ingiltere ve Italya kariyerlerinin ardindan Türkiye’yi tercih eden golcü oyuncu toplamda 15 gole ulasti. Ülkesi Danimarka’nin Kopenhag takiminda attigi 18 golün ardindan en parlak dönemini Türkiye’de Trabzonspor formasi altinda yasayan oyuncu gol kralliginda da iddiali durumda bulunuyor.

Danimarka’da baslayan yükselis, Ingiltere’de hüsrana döndü

Basarili futbolcu, Danimarka’nin Kopenhag takiminda ilk sezonda sadece iki maçta forma giyebildi. Cornelius için 2012-2013 sezonunu ise altin yili oldu. Süperligaen 32 maçta 18 gol atan Cornelius, Avrupa’da önemli bir performans ortaya koyarak yükselis dönemine girmisti.

2013-2014 sezonunda Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Cardiff City’de forma giymeye baslayan Danimarkali futbolcu, burada aradigini bulamadi. Toplam 11 maçta forma giyen Cornelius, gol ve asist yapamadan tekrar ülkesine geri dönmüstü. Yasadigi hayal kirikliginin ardindan Danimarka’ya dönen basarili oyuncu burada goller bularak yeniden toparlanma sürecine girdi.

Italya-Fransa hattindan arayis

Ingiltere’de geçen kötü günlerin ardindan yeniden ülke disina çikmanin zorluguyla karsi karsiya kalan Danimarkali oyuncu zor bir karar vererek Italya’nin yolunu tuttu. 2017-2018 sezonunda Serie A ekiplerinden Atalanta formasi giydi. Toplam 31 maçta 6 gol atip, 3 asist yapti.

Cornelius için Italya’da isler istedigi gibi gitmemisti. Italyan kulübü, golcü oyuncuyu Fransa ekibi Girondins Bordeaux’a kiralik olarak gönderdi. 2018-2019 sezonunda Fransa’ da toplam 33 maçta 4 gol atarken 2 de asistle sezonu tamamlamisti.

Atalanta kiraliktan dönen Cornelius’u bu kez baska bir Italya ekibi Parma’ya kiraladi. 2019-2020 sezonunda ise Parma formasiyla 27 maçta 12 gol, 4 asist ile sezonu kapatti. Danimarkali performansindan memnun kalan Parma, Cornelius’u kadrosuna katti.

Danimarka’dan sonra Türkiye’de ikinci baharini yasiyor

Andreas Cornelius , 2020-2021 sezonunda Parma formasiyla 30 maçta sadece 1 gol atabilmisti. 5 asistle sezonu kapatan basarili futbolcu söz konusu sezonda beklentileri karsilayamadi. Daha sonra Türkiye’nin yolunu tutan Cornelius ilk sezonunda forma giydigi 36 resmi maçta 15 gol kaydederek önemli bir performans ortaya koydu.

Kaynak: İHA