Trabzonspor Ile Besiktas 134. Randevuda

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda Trabzonspor ile Besiktas yarin yapaçaklari maçla birlikte 134. kez karsi karsiya gelecek.

Senol Günes Spor Kompleksi Medical Parak Stadyumunda 3 Nisan Pazar günü saat 20.30’da baslayacak karsilasmayi Zorbay Küçük yönetecek. Küçük’ün yardimciliklarini ise Serkan Olguncan ve Ekrem Kan yapacak.

Süper Lig’in 30. haftasinda deplasmanda komsusu Çaykur Rizespor’a 3-2 maglup olan Trabzonspor, evinde konuk edecegi rakibi karsisinda sahadan galibiyetle ayrilarak haftayi 3 puanla kapatmak için mücadele edecek. 70 puanla en yakin rakibinin 15 puan önünde ilk sirada yer alan bordo-mavililer, taraftari önünde kazanmak istiyor.

Sahasinda son olarak Hatayspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlilar, 46 puanla 8. sirada yer aliyor. Siyah-beyazlilarin Trabzonspor ile oynayacagi karsilasma, teknik direktör Valerien Ismael’in Türkiye kariyerindeki ilk maçi olacak.

134. randevu

Trabzonspor’un 2-0’lik galibiyetiyle 11 Ekim 1973’te baslayan 49 yillik rekabette, geride kalan 133 resmi karsilasmanin 54’ünü Besiktas, 47’sini Trabzonspor kazandi, 32 maçta ise taraflar birbirine üstünlük saglayamadi. Siyah-beyazli takimin 184 golüne, bordo-mavililer 150 golle karsilik verdi.

Ligde Besiktas bir farkla önde

Trabzonspor ile Besiktas arasinda ligde yapilan karsilasmalarda bir farkla siyah-beyazlilarin üstünlügü bulunuyor. Iki takim arasinda geride kalan 97 maçta siyah-beyazlilarin 37, bordo-mavililerin ise 36 galibiyeti bulunuyor. 24 karsilasma ise beraberlikle sonuçlandi. Ligde Besiktas’in attigi 139 gole, Trabzonspor 112 golle karsilik verdi.

Trabzonspor sahasinda üstün

Trabzonspor, evinde yaptigi lig maçlarinda rakibine karsi galibiyet sayisinda üstünlük kurdu. Iki takim lig maçlarinda Trabzon’da 47 kez karsi karsiya gelirken, bordo-mavili ekip bunlarin 23’ünü kazandi. Besiktas 15 kez sahadan galip ayrilirken, taraflar 9 maçta ise esitligi bozamadi. Trabzon’da iki takim arasinda yapilan maçlarda Trabzonspor 67, Besiktas ise 60 gol atti.

Bu sezonun ilk yarisinda iki takim arasinda Istanbul’da oynanan müsabakayi Trabzonspor 3-1 kazanmisti.

Kaynak: İHA