Sampiyon Takim Adilcevaz'da Coskuyla Karsilandi

Voleybolda Erkekler 1. Ligi’nde sampiyon olarak Efeler Ligi’ne yükselen Bitlis’in Adilcevaz TÜRSAD Erkek Voleybol Takimi, Adilcevaz’da coskuyla karsilandi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden Türkiye Sehit Aileleri Dernegi (TÜRSAD) Spor Kulübü Erkek Voleybol Takimi, Ankara’da düzenlenen play-off karsilasmalari sonrasi lig sampiyonu olarak Efeler Ligi’ne yükseldi. Sampiyon olarak ilçeye dönen Adilcevaz TÜRSAD Voleybol Takimi, Adilcevaz-Ahlat karayolunda karsilandi. Ardindan konvoyla sehir turu atan takim ve taraftarlar, Belediye Meydani’nda halaylar çekerek tezahüratlarla Bitlis’ten ilk kez bir takimin Efeler Ligi’ne yükselmesinin sevincini yasadi.

Köstekçi: "Sözümüzü tuttuk"

Kulüp yöneticisi Yunus Köstekçi, önümüzdeki sezon Efeler Ligi’nde mücadele edecek olmanin sevincini yasadiklarini ifade ederek, “TVF 1. Ligi B Grubu’ndan çikarak ilk önce yari finallerde mücadele ettik. Burada zorlu rakiplerimiz vardi. Rakiplerimizi eledikten sonra finallere yükseldik. Finallerde Ordu Akkus Belediyesi, Hatay Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Hekimoglu takimlarina karsi mücadele ettik. Ilk maçimizda Ordu Akkus Belediyesi karsisinda çok rahat bir galibiyet aldik. Ikinci maçimizi Hatay Büyüksehir Belediyesi ile yaptik. Bu maçin zor olacagini biliyorduk ve bu maçtan kil payi bir maglubiyetle ayrildik. Son maçimizi Bursa Hekimoglu Takimiyla yaptik. Bu maçtan da 3-0 galibiyetle ayrilip lig sampiyonu olarak Efeler Ligi’ne yükseldik. Amacimiz Efeler Ligine yükselmekti ve bunu da basardik. Halkimiza söz vermistik ve sözümüzü tutarak kupamizi ilçemize getirdik. Çok mutluyuz. Halkimizin sevinci ve mutlulugu her seye deger. Efeler Ligi’nde Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük takimlarla mücadele edecegiz. Insallah önümüzdeki sezon Efeler Ligi’nde de ilimizi ve ilçemizi en iyi sekilde temsil edecegiz ve bunda kimsenin kuskusu olmasin” dedi.

Kaynak: İHA