Riza Kayaalp'in Ailesi Ve Vatandaslar Sampiyonluk Maçini Heyecanla Izledi

Macaristan’in Budapeste sehrinde gerçeklestirilen 2022 Avrupa Güres Sampiyonasi grekoromen stil 130 kilogramda Türkiye’yi temsil eden milli güresçi Riza Kayaalp’in altin madalya kazanmasi ailesi ve vatandaslar tarafindan sevinçle karsilandi.

Grekoromen stilde mindere çikan ve finalde Italyan rakibi Danila Sotnikov’u 4-0 yenen Riza Kayaalp, toplamda 11. kez Avrupa sampiyonu oldu. Ogullarinin mücadelesini televizyon karsisinda izleyen ailesi, heyecandan yerinde duramazken altin madalya kazanarak Türk bayragini göndere çektiren milli güresçi Kayaalp’in sevincine ortak oldu. Anne Sevgi ve baba Kelami Kayaalp televizyon karsisinda milli güresçiye dua ederek, yüzlerce vatandasta Yozgat Valiligince Cumhuriyet Meydani’na kurulan dev ekrandan karsilasmayi izleyerek destek oldu. Yozgat Valisi Ziya Polat ve Yozgat Belediye Baskani Celal Köse de karsilasmayi vatandaslarla izledi.

Karsilasma sonrasi çok mutlu oldugunu söyleyen anne Sevgi Kayaalp, “Çok mutluyum çok heyecanliyim. Oglum hep dualarimizda, Rabbimin gücü ve kuvveti var, Türk kani var. Sevdiklerine altin madalya ile hayirlisiyla dönecek insallah. Eslem Fatma yavrumuza yardim ediyor. Insallah yavrumuz sifa bulur oglum da daha mutlu olur. Rabbim annesine babasina sabirlar verir, insallah o çocukla da görüsürüz. O yavrumuzun yüzü suyu hürmetine insallah kazanir dedim, oglum altin madalyayi kazandi” dedi.

Milli güresçinin tüm müsabakalarinda ayni duygu ve heyecani yasadigini belirten anne Kayaalp, “Ben oglumun güresecegi zaman hiçbir sey yapmiyorum, aklimda hep Riza oluyor. Gücüne kuvvetine dua ediyorum. Türkiye’mize altin madalya kazandirip, bayragimizi dalgalandirsin diyorum” seklinde konustu.

Baba Kelami Kayaalp ise duydugu mutlulugu dile getirerek, “Çok mutluyum, gururluyum. Oglum 11. altin madalyayi aldi. Türkiye’yi hep sevindirdi. Insallah olimpiyat madalyasini da aliriz. Türk bayragimizi dalgalandirdi, Istiklal Marsimizi söyletti. Çok gururluyuz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA