Riza Kayaalp Açiklamasi 'Tekrardan Istiklal Marsi'ni Söyletmeyi Özlemisim'

Olimpiyat madalyali milli güresçi ve 11. kez Avrupa Güres Sampiyonu olan Riza Kayaalp, tekrardan kürsüye çikip Istiklal Marsi’ni söyletmenin özledigi bir sey oldugunu ifade etti. Kayaalp ayrica sampiyonada harcadigi tüm alin terinin SMA hastasi olan Eslem Fatma için oldugunu söyledi.

Budapeste’de gerçeklestirilen Avrupa Güres Sampiyonasi’nin 6. gününde milli güresçi Riza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Italyan Danila Sotnikov ile karsilasti. Günün son müsabakasinda rakibini 4-0 maglup eden Riza Kayaalp, kariyerindeki 11. Avrupa sampiyonlugunu kazandi. Müsabakanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kayaalp, çok mutlu oldugunu ifade ederek, “Tekrardan bu kürsüye çikip Istiklal Marsi’ni söyletmek özledigim bir sey. 12 final, 11 sampiyonluk ülkeme kazandirmis oldum. Ayri bir önemi vardi. Benim hemserim olan SMA hastasi Eslem Fatma için kendime söz vermistim, buranin ödülünü tedavi masraflarina karsilayacagim demistim. Benim ödül yeterli degil, halkimizin destegini bekliyorum. Onu hayata baglayan hortumlardan kurtarip, annesinin ve babasinin kucaginda gezmesini çok istiyorum. Insallah bu dilegim gerçeklesir. Harcadigim tüm alin terim Eslem içindi. Onun için hazirlandim. Bayrama saglikli ve sihhatli girmesini istedim. Bunu ona armagan ettigim için çok mutluyum” dedi.



“Karelin’in rekoruna erismek büyük bir gurur olacak”

12 kez Avrupa Sampiyonlugu bulunan Rus Aleksandr Karelin’in rekoruna yaklasmasiyla ilgili soruya cevap veren Riza Kayaalp, “Onun 12 finali ve 12 sampiyonlugu var. Ben 12 final olarak yetistim ama sampiyonlukta gerideyim. O büyük bir efsane, asrin sampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetisebilmek, rekorunu kirabilmek gurur verici olacak. Kolay bir sey degil 12 kez sampiyon olmak. Sonuçta 12 final yaptim, 12. sampiyonluk eksik. Insallah onu kazanirim ve öyle büyük bir sampiyonun rekorunu egale ederim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA