Riza Çalimbay Açiklamasi '2-0'Dan 2-2 Olmasi Bizi Üzdü'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Giresunspor maçinin ardindan, “Eksiklerimiz olmasaydi belki daha farkli bir sekilde maçi bitirebilirdik. Sadece üzüldügümüz 2-0’dan 2-2 olmasiydi” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda GZT Giresunspor’a konuk olan Sivasspor, ilk yarisini 2-0 önde tamamladigi karsilasmayi son dakikalarda yedigi 2 gol ile 2-2 tamamlayarak deplasmandan 1 puanla ayrildi.

Maçin ardindan degerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Riza Çalimbay, su ifadeleri kullandi:

“Buraya gelirken zor bir karsilasma oynayacagimizi biliyorduk. Giresunspor’un da puana çok ihtiyaci vardi. Biz de buradan alacagimiz 3 puanla yukariya oynamayi düsünüyorduk. Maçin basinda maça da iyi baslayamadik. Sonra düzeldik ve 2 tane de gol bulduk. Iyi bir avantaj yakaladik ama ikinci yari Giresunspor’un her seyini kullanacagini biliyorduk. Maalesef Pedro’nun sakat olmasi nedeniyle Kayode’yi orada oynattik. Kayode’de maçta sakatlanin Pedro’yu mecburen oynatmak zorunda kaldik. Pedro ile ilgili düsündügüm 15 dakika oynatmakti. Kayode sakatlaninca mecbur kaldik. Kayode oyunda kalsaydi daha farkli seyler olabilirdi. Tabii ki Pedro 15 dakika elinden geleni yapabildi. Sonra degisiklikler yapmaya çalistik. Ama maalesef girdigimiz pozisyonlari degerlendiremedik. Özellikle Mustafa Yatabare ile güzel pozisyonlar yakaladik. Onu degerlendiremedik. Ondan sonra tabi gayet iyi oynamaya basladilar. Her yerden gelmeye basladilar. 2-0’dan 2-2 olmasi bizi üzdü. Onu korumamiz gerekiyordu. Onu daha iyi sekle getirmemiz gerekiyordu. Gol atmamiz gerekiyordu. Giresunspor her seyiyle geliyordu. Arkalarindaki boslugu degerlendiremedik. Hem sicak olsun hem de zor bir maç oldugu için her seye ragmen alinan bir puan iyidir. Eksiklerimiz olmasaydi belki daha farkli bir sekilde maçi bitirebilirdik ama dedigim gibi sadece üzüldügümüz 2-0’dan 2-2 olmasiydi. Ona da yapacak bir sey yok.”

Kaynak: İHA