Taraftarlardan 3.Lige Yükselme Maçina Otobüs Talebi

Efelerli futbolseverler, Efeler 09 Spor Futbol Kulübü’nü 3. Lig’e yükselme maçlarinda yalniz birakmayacak. Burdur’da oynanacak karsilasmalarda yesil-beyazli ekibe destek olmak isteyen taraftarlar, kentin önde gelen isimlerinden ve sivil toplum kuruluslarindan deplasman otobüsü talebinde bulundu.

Geçtigimiz hafta evinde oynadigi maçta Kemalpasaspor’u 3-0 yenen Efeler 09 SFK, BAL 9. Bölge 3. Grup müsabakalarini sampiyon olarak noktalamis, 3. Lig’e yükselme yolunda play-off oynamaya hak kazanmisti. Takimlarini desteklemek için Adnan Menderes Stadi’ndaki maçta tribünleri dolduran 7 bin Efelerli taraftar da sampiyonlugun kente gelmesine büyük katki saglamisti. Efeler 09 SFK’nin üst lige yükselme yolcugunda takimlarina yoldaslik etmek isteyen taraftarlar, play-off müsabakalarinin oynanacagi Burdur’a gitmek için ilçedeki dernek, vakif ve is insanlarindan ulasim destegi talep etti.

Yesil-beyaza gönül verenler seslerini duyurmak için, "Kulübümüz 20 Nisan Çarsamba Günü sabah saat 9.00’da Bey Camii önünden otobüsler kaldiracak fakat bu sehir bu duyguya uzun zamandir hasret kaldi. Tribünleri tiklim tiklim doldurmak istiyoruz. Efeler’imizin önde gelen isimleri, odalar ve sivil toplum kuruluslari bize ulasimda destek olsunlar, biz de Efeler’in yükselmesine destek olalim. Bu çocuklar güzel bir is çikariyorlar, onlara ve ilçemize borcumuzu ödememiz lazim" diye deplasman otobüsü temin edilmesi çagrida bulundu.

Efeler Belediye ve Efeler 09 SFK Baskani Mehmet Fatih Atay ise maç öncesinde taraftara seslendi. Baskan Atay, "18 hafta boyunca her sart altinda takimlarinin yaninda olan böyle muhtesem taraftarlara sahip oldugumuz için çok sansliyiz. Onlarla birlikte maç seyretmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizi bunca zamandir destekledikleri gibi, son maçimizda olusturduklari etkileyici havayla sampiyonlugu gögüslememizi sagladiklari gibi yükselme maçlarinda da onlari yanimizda görmek, sevincimize ortak etmek istiyoruz. Burdur’u Efeler’in renklerine boyamak için hepinizi birlikte yükselmeye davet ediyorum" diye konustu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Stadyumu’nun ev sahipligi yapacagi maçlarda birinci olan takim 3. Lig için bilet kesecek. Efeler temsilcisi ilk maçinda 20 Nisan Çarsamba Günü Çigli Belediyespor ile mücadele edecek.

Kaynak: İHA