Salginda Zor Günler Geçiren Özel Ögrenciler, Sportif Faaliyetlerle Sosyal Hayata Katiliyor

Kovid-19 salginiyla mücadele döneminde zor günler geçiren özel ögrenciler, normallesme süreci ile birlikte sosyal hayata katiliyor ve antrenman yaparak Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafindan düzenlenecek il temsilciligi yarismalarina hazirlaniyor.

Edirne’de down sendromlu, otistik, zihinsel, bedensel ve isitme engelli çocuklardan olusan Rengarenk Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi ögrencileri, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafindan düzenlenecek il temsilciligi yarismalarina katilmak için yüzme, masa tenisi ve atletizm dalinda antrenman yapiyor.

Aileleri ve ögretmenleri ile birlikte Sükrüpasa Atletizm Sahasi’nda bir araya gelen engelli ögrenciler, salgin sonrasi yeniden disariya çikmanin ve birlikte vakit geçirmenin mutlulugunu yasiyor. Rengarenk Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi ögrencilerinin en büyük hayali ise, TOSSFED tarafindan düzenlenecek il temsilciligi yarismalarinda basari elde etmek.

Haftanin belli günlerinde antrenman yapan özel ögrencilerin nabiz kontrolleri de ögretmenleri tarafindan yapilarak zaman zaman dinlendiriliyorlar.

2016 yilinda kurulan takimin bu güne kadar aktif olarak bir faaliyette bulunmadigini salgin sürecinde de herhangi bir yarisma yapilmadigi için çalisma yapamadigini belirten Rengarenk Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Yasemin Kahriman, göreve basladigi Aralik ayindan itibaren çalismalarini sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafindan düzenlenecek olan il temsilciligi yarismalarina katilacaklarini söyleyen Kahriman, 3 yüzücü, 1 masa tenisi ve 6 da atletizm dalinda olmak üzere 10 sporcu ile birlikte antrenmanlara basladiklarini dile getirdi.

"Amacimiz özel ögrencilerin sosyal hayata katilmalarini saglamak"

Özel ögrencilerin sosyal hayata katilmalari ve aktif olarak faaliyetlere katilmalari için çalismalar yaptiklarini belirten Kahriman, hedeflerinin il temsilciligindeki yarismada basari elde etmek oldugunu söyledi.



Atletizm dalinda çalisma yapmak üzere toplandiklarini söyleyen Kahriman, son 1 aydir çalismalari hizlandirdiklarini ve yarismaya hazirlandiklarini ifade etti.



"Pandemi döneminde çok zor günler geçirdik"

Çocuklarin sosyal hayatta daha fazla yer almalarini amaçladiklarini belirten Dernegin Genel Kurul Üyesi ve ögrenci velisi Nevreste Deniz Yilmaz, "Pandemi döneminde çok zor günler geçirdik. Çünkü hiçbir faaliyet ve okul yoktu. Kendi imkanlarimizla çocuklarimizi disariya çikarmaya çalistik. Normallesme dönemi ile birlikte okula gitmeye basladik. Simdi spora gidiyoruz. Güzel ve keyifli sekilde zaman geçiriyoruz" dedi.

Özel ögrencilerden 28 yasindaki Mehmet Kaynarca, Türkiye özel sporcular spor federasyonu tarafindan düzenlenecek olan il temsilci yarismalari için hazirlik çalismalari yapiklarini söyledi.



Atletizm dalinda antrenmanlarina basladiklarini belirten Kaynarca, bu noktada destegini esirgemeyen ailelerine ve ögretmenlerine tesekkür etti.

Kaynak: İHA