Domenec Torrent Açiklamasi 'Herhangi Bir Kaygim Yok'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sari-kirmizililarda yapilacak baskanlik seçiminin hatirlatilmasi üzerine, "Benim herhangi kaygim yok. Isimi biliyorum, olabilecek maksimum puani kazanmak. Günün sonunda eger biz daha fazla puan kazanmayi basarirsak o noktadan sonra karar da, takdir de yukaridaki insanlarin" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Galatasaray sahasinda karsilastigi Yeni Malatyaspor’u 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Ilk yari ikinci yari farkli oldu. Simdiye kadarki maçlar içerisinde en kötüydü ilk yari. Devre arasinda düzelme sansi yakaladik. Oynamak istedigimiz seyin tam tersini oynadik ilk yarida. Böyle bir seyin olabilecegini biliyorduk. Hafta içinde maçin önemini konusmustuk. Medyada geçen sey Fenerbahçe maçindan sonra Galatasaray için sezon bitti. Kulüp içerisinde ben hatirlattim, ’6 maçin kazanmaya çalismaliyiz’ diye. Türkiye’nin El clasicosu diyebilecegimiz bu kadar büyük maçtan sonra ne olabilecegini söyledim. Mental olarak o çipi degistirmek ne kadar zor biliyorum, lig sonuncu ile oynuyoruz. Örnek olarak söyleyeyim, maçtan önce sordular. Dinamo Kiev maçinda oynattiginiz 5 tane altyapi oyuncusu oynamadi diye. Öncelikle Biz Galatasaray’iz. En iyileriyle oynamamiz gerekiyor. Ikincisi de adil durum degil ama 5 futbolcuyu disarida birakma zorundayim. Inanin ben kesinlikle gençlere güvenen hocayim. Eger önümüzdeki sezon devam ediyor olursam, yaz döneminde kesinlikle A Takim ile birlikte çalismalara baslayacaklar ve sezon boyunca da sans yakalayacaklar. Flemongo’da 7 oyuncuyu dahil ettim. Barcelona da zaten bu mantalite var. Benim için önemli bir maçti. Bütün hafta boyunca oyuncularla çalisip, dikkatlerini vermelerine ugrastim. Ilk yarida basaramadik. Herkes kafasina göre hareket etti. Topa sahip olmadigiz zaman hizli bir sekilde savunmayi saglayamazsin ve topu hizli bir sekilde geri alamazsin. Bugün bu takim, Fenerbahçe’den daha fazla problem yapti. Hoca olarak böyle bir seyi kabul edemem. Ikinci yari kanatlari kullandik. Birçok pozisyon yakaladik. Ikinci yarida çok daha pozisyonel oyandik. Daha iyi oynadik. Goller ve firsatlar bu sekilde çikti. Ilk yari ve ikinci yarida farkli bir takimdik" diye konustu.

Kerem Aktürkoglu ile yasananlari anlatan Torrent, "Her hafta sonu maça çikabilmek için efor sarf eden bir oyuncu. Yaklasik 70 dakika oynar düsünmüstük sakatligindan dolayi. Biraz daha fazla oynadi. Oyuncular arasinda yanlis anlasmalar olabiliyor. ‘Sakin ol’ dedim. Çünkü ikinci çok oyun çikardi. Inanilmaz bir oyuncu, inanilmaz bir insan. Bütün oyunular ellerinden gelen her seyi yapmak istiyorlar. Gol de atmak istiyorlar. Kalpleri orada 200 ile atiyor. Aralarinda bu tarz konusmalar geçebiliyor. Hiçbir önemi yok. Onlar takim arkadaslari. Soyunma odasina geçtiginiz zaman 5 dakikada çözülebiliyor. Olan da buydu. Bu kazandigimiz maçin çok önemli bir parçasi oldugunu söyledim. Bazen bu antrenmanlarda, maçlarda olabilen bir sey. Önemli bir sey degil yani" seklinde konustu.



"Vicdanim rahat"

Galatasaray’da 30 Nisan’da yapilacak baskanlik seçimiyle ilgili sorulan soruya Domenec Torrent, "Öncelikle baskan seçildigi zaman tebrik edecegim. Karsilastigimiz durumla ilgili hatanin bizde oldugunu düsünüyorsa istediklerini yapma onlarin hakki. Biz onlari tebrik edecegiz. Bizim 1 sene daha kontratimiz var. Takimin daha iyi nasil yapabiliriz diye planimiz vardi ve olamaya devam ediyor. Bugün tekrar akademimizi görme firsati buldum maçta. Onlarin da oynama seklinden memnun kaldim. Ben bana geçen gün sordular, ’Herhangi bir kaygim yok’ dedim. Türk futbol ile bir sey söyleyeyim, buradan dünya sampiyonlari, Avrupa sampiyonlari geçti fakat bazen pat onlarin isten çikarildigi, devam edilmedigi görüldü.

Dünya Kupasi, Sampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi kazanmis farkli hocalar 3 aydan sonra gidiyorlarsa bu aslinda Türk futbolunun kendisine sorulmasi gereken soru. Dünyada birçok örnegi var. Benim herhangi kaygim yok. Isimi biliyorum, olabilecek maksimum puani kazanmak. Fenerbahçe maçindan sonra bitti gibi düsünmüyoruz. Günün sonunda eger biz daha fazla puan kazanmayi basarirsak o noktadan sonra karar da, takdir de yukaridaki insanlarin. Bizim buraya neden geldigimiz belli. Bizim nasil çalistigimizi bile bilmeyen insanlar var. Oyuncularin nasil durumda olduklari bilmeyen insanlar var. Hangi baskan seçilirse seçilsin tebrik edecegim. Gelecekte olacak bir seyi kontrol altinda tutamam. Tesislerimizde 12 saat çalisirim. Gerçekten vicdanim rahat" diye cevap verdi.

"Ne kadar çok problemleri varsa o kadar yanlarindayiz"

Baris Alper Yilmaz ve Olimpiu Morutan’in kadroda olmamasinin sorulmasi üzerine ise Torrent, "Morutan’in özellikle sorulmasini anlamiyorum. Sürekli ürkeli olmayan oyuncular üzerine sorular geliyor. Dinamo Kiev maçini gördünüz. Ben sahada, antrenmanlarda gördügü seylerle her gün yasiyorum. Morutan ve Baris inanilmaz antrenmanlar çikariyor. Benim antrenmanlardan hiçbir sikayetim yok. Ben orada kokusunu aliyorum formda mi, degiller mi diye. Her maçta 5 oyuncuyu disarida birakmam lazim. Kolay degil. Hepsi oynamak isteyecek. Baris ve Morutan oynadi diyelim. Niye Emre oynamadi diye sorulmuyor mesela bazen. Morutan Florya’da gördügüm sey, geçen gün yalniz basina yemek yiyordu. Onla iletisim zor olabiliyor. Sadece kendi ülkesinin dilini konusuyor. Profesyonel olmanin yaninda çok iyi bir çocuk oldugu için tesisteki herkes yardim etmek istiyor. Absürt seyler duydum, yok yalniz birakiyormusuz, onlar ilgilenmiyormusuz gibi. Hiçbir oyuncu ile hiçbir sahsi problemim yok. Tam tersine ben yardimci olmak için buradayim, özellikle genç olanlarla. Ne kadar çok problemleri varsa o kadar yanlarindayiz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA