Amasya Üniversitesi Ayak Tenisinde Sampiyon

Amasya Üniversitesi, Ünilig Üniversitelerarasi Ayak Tenisi Türkiye Sampiyonasi’nda karisik takim kategorisinde birinci oldu.

Manisa’nin Kula ilçesinde düzenlenen Ünilig Üniversitelerarasi Ayak Tenisi Türkiye Sampiyonasi’na 17 üniversiteden toplam 26 takim ve 214 ögrenci katildi.

Kadin-erkek karisik kategoride sampiyon olan Amasya Üniversitesi, erkeklerde ise Türkiye ikinciligini elde etti.

Kupayi kendisine getiren ögrencilerini kutlayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Süleyman Elmaci, “Üniversitemiz ögrencileri ile gurur duydugumuzu belirtmek isteriz. Basarilarinin devamini da diliyoruz” dedi.

Elmaci, “Takimin ve sporcularimizin basarilarini üst noktalara tasiyabilmek için üniversite olarak destegimizi esirgemeyecegimizi belirtmek isterim” diye konustu.

Ayak Tenis milli takim kaptani olan Amasya Üniversitesi Bilgisayar Programciligi ögrencisi Ibrahim Serdar Demir, “Yakaladigimiz basariyi üniversiteler arasi sampiyonada sampiyon olduktan sonra diger turnuvalarda da sürdürmek istiyoruz. Amasya Üniversitesi olarak güzel bir Turnuva geçirdik. Önümüzdeki sene insallah Türkiye’deki tüm kupalari kazanmak istiyoruz” seklinde konustu.

Amasya Üniversitesi Ayak Tenisi Takimi Sporcusu Selin Nur Sahin ise, “Bu spora daha bu sene katildik. Yeni bir brans, yeni maceralar. Mix kategorisinde Türkiye birincisi olduk. Avrupa’ya gitme hedefimiz var. Seneye insallah Süper ligdeyiz. Süper lige çiktigimiz için kadinlarda olsun, erkeklerde olsun, mix’te olsun Avrupa hayalimiz var. Kendimizi daha da gelistirip daha yüksek mevkilere çikacagiz” ifadelerini kullandi.

Sporculariyla gurur duyan Amasya Üniversitesi Ögretim Görevlisi Antrenör Ali Galip Yücel de, Üniversite Sporlari Federasyonunun çalismalari dogrultusunda yeni gelismekte olan sporlara dahil olmayi planladiklarini söyledi.



Ziyarete, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Recep Kürkçü ve Prof. Dr. Halil Apaydin ile Rektör Danismani Doç. Dr. Aytug Mermer Üzümlü de yer aldi.

Kaynak: İHA