Valerian Ismael Açiklamasi 'Rakibi Cezalandiramadik'

Besiktas Teknik Direktörü Valerian Ismael, Giresunspor maçinin ardindan, “Oyunu domine ettik, firsatlar bulduk ama rakibi cezalandiramadik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda GZT Giresunspor’a konuk olan ve karsilasmadan 1 puanla ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Valerian Ismael, maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. “Elestirecegim tek sey maçi kazanamamis olmamiz” diyen Ismael, su ifadelere yer verdi:

“Bu aksam galip gelemedigimiz için mutlu degiliz. Beklentimiz galibiyet almakti. Son ana kadar her seyi denedigimizi söyleyebilirim. Ilk yari bizim için biraz zor geçti. Topu yeteri kadar hizli kullanmadik. Rakibimiz çabuk kapandi. Ama ikinci yarida bu durumu degistirdik. Birkaç degisiklik yaptik. Stoperimize topla mesafe yaparak kullanmasi gerektigini söyledik. Oyunu ikinci yarida kontrol ettigimizi, biraz daha domine ettigimizi söyleyebilirim. Firsatlar yakaladik. Ama firsatlari buldugumuzda rakibi cezalandiramadik. O noktalarda biraz daha acimasiz olmamiz gerekiyordu. Bugünle alakali elestirecegim tek sey gol atamamis olmamiz ve maçi kazanamamis olmamiz.”

"Takimi daha çok taniyorum"

Gün geçtikçe takimi daha iyi tanidigini belirten Ismael, “Ilk 3 hafta itibariyle 3 maç sonrasinda genel fikrimiz olustu diyebilirim. Takimi daha çok taniyorum. Oyuncu degisikliklerimizi ve maçlari daha iyi okuyup yorumlayabiliyorum. Bugün mesela Nkoudou’nun birebirdeki becerisinden ve enerjisinden istifade etmeye çalistik. Onun için oyuna soktuk. Bu tarz futbolculara ihtiyaciniz vardir. Baskilarda, topu kaybettiginiz anda yapacagimiz baskiyi ve topu kazanma anlaminda böyle topçulara her zaman ihtiyaciniz vardir. Pjanic’i de orta sahada topun kontrolünü saglamasi için oyuna aldik. Çünkü Pjanic tek pasla fark olusturabilecek bir futbolcu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA