Siirt'te Iki Yil Aradan Sonra Ilk Satranç Turnuvasi Yapildi

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi’nde korona virüs nedeniyle oynanmayan satranç turnuvasi, 2 yil aradan sonra ilk defa çocuklara yönelik düzenlendi.

Covid-19 nedeniyle iki yil verilen aranin ardindan çocuklarin satranç oynamak için bir araya gelmenin sevincini yasadiklarini belirten Siirt Satranç Federasyonu Il Temsilcisi Serdar Özyesil, düzenlenen ilk turnuvaya 89 sporcunun katilim sagladigini söyledi.

Özyesil, “Su anda burada 23 Nisan Çocuk Bayrami satranç turnuvasi yapmaktayiz. 89 sporcumuz katiliyor ve bu sporcularin yarisina yakini kadin, kadin sporcularin olmasi bizleri ayrica mutlu ediyor. Pandemiden sonra bu yas grubundaki ilk satranç turnuvamiz. Pandemiden önce satranç turnuvalarimiz çok yogun geçiyordu fakat 2 yildir turnuva yapamadik. Ilk turnuvamizda bu kadar katilimci beklemiyorduk ama çok yogun geçti. Sporcularimiz çok fazla istekli, çok güzel bir turnuva, yogun bir sekilde geçiyor” dedi.

Uzun bir aranin ardindan turnuvaya gelerek satranç müsabakalarina katildigini dile getiren Muhammed Salih Özyesil, satranç oynamayi çok özledigini ve buradaki hedefinin birincilik elde etmek oldugunu söyledi.

Özyesil, “Pandemiden sonra ilk satranç turnuvamiza geldik. Çok mutluyum, çok güzel bir atmosfer var. Hedefim sampiyon olmak” diye konustu.

Muhammed Emin Çelebi adli sporcu ise, “Pandemiden sonra ilk satranç turnuvama geldim. Çok mutluyum. 2 maç kazandim. Hedefim birinci olmak” seklinde konustu.

Satranç turnuvasinda dereceye giren sporculara çesitli hediyeler verilecegi belirtildi.

Kaynak: İHA