Samsunspor Evinde Galibiyete Hasret Kaldi

Bu sezon kendi sahasinda oynadigi ilk 13 maçta bilegi bükülmeyen Samsunspor, ligde oynadigi son 3 iç saha maçinda ise galibiyet yüzü görmedi.

Sezona sampiyonluk parolasi ile giren Samsunspor’un, direkt Süper Lig’e çikma hayalinin ardindan kendi sahasinda oynadigi maçlari kaybetmeme serisi de sona erdi. Bu sezon ilk 13 iç saha maçinda 7 galibiyet, 6 beraberlik alan kirmizi-beyazlilar, ligin 28. haftasinda sahasinda agirladigi Menemenspor’a 4-2 yenilerek geçen sezonun son 2 haftasiyla birlikte toplamda 16. iç saha maçinda maglubiyetle tanisti.

Menemenspor’a kendi sahasinda kaybettikten sonra bir daha evinde galibiyet yüzü göremeyen kirmizi-beyazlilar, ardindan karsilastigi Bandirmaspor’a 1-0 kaybetti. Son olarak kendi sahasinda agirladigi ve direkt play-off rakibi olan Eyüpspor ile de 2-2 berabere kalan Karadeniz temsilcisi böylece son 3 iç saha maçinda 2 maglubiyet 1 beraberlik alarak, 1 puan toplayabildi. Formsuz bir görüntü çizen Samsunspor ayrica ligde oynadigi son 6 maçta 4 maglubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 14 puan kaybetti. Kirmizi-beyazlilar bu süreçte en yakin play-off rakibi Eyüpspor’un 7 puan gerisinde kaldi.

Samsunspor, bu sezon iç sahada oynadigi maçlarda sirasiyla Balikesirspor’u 3-1, Keçiörengücü’nü 2-0 yendi. Gençlerbirligi ile 2-2 berabere kalan kirmizi-beyazlilar, Ümraniyesor ile 1-1, B. B. Erzurumspor ile de 0-0 berabere kaldi. Sonrasinda Manisa FK’yi ve Adanaspor’u 1-0 ile geçen Samsunspor, Ankaragücü’nü de 2-0 yenip, Boluspor ile 1-1 berabere kaldi. Evinde oynadigi 3 iç saha maçindan da maglubiyet almayan Samsunspor Tuzlaspor ile 2-2 berabere kalip, Kocaelispor’u 3-0 yendi ve son olarak da Bursaspor ile 1-1 berabere kaldi. Denizlispor’u 5-0 ile geçen Samsunspor daha sonraki hafta Menemenspor’a 4-2 yenilerek ilk maglubiyetini aldi. Kirmizi-beyazlilar ardindan da Bandirmaspor’a 1-0 kaybedip, Eyüpspor ile de 2-2 berabere kaldi.

Ligin tamaminda 30 maçta 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 maglubiyet alan Samsunspor, 43 puanla play-off hattinin 7 puan gerisinde bulunuyor. Kirmizi-beyazlilar ligde kalan 6 haftada ise Adanspor ile deplasmanda, Altinordu ile sahasinda, Ankaragücü ve Boluspor ile deplasmanda, Istanbulspor ile sahasinda karsilasip, Tuzlaspor deplasmani ile sezonu bitirecek.

Kirmizi-beyazlilar 21 Nisan Persembe günü saat 17.00’de Adanaspor ile deplasmanda karsilasacak.

Kaynak: İHA