Nihat Kirmizi Açiklamasi 'Galatasaray Önümüzdeki Sene Sampiyon Olacaktir'

Galatasaray Sportif A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kirmizi, takimi ellerinden geldigince en iyi noktada yeni yönetime teslim etmek istediklerini ifade ederek Galatasaray’in gelecek sezon sampiyon olacagini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’in Yeni Malatyaspor’u 2-0 maglup etmesinin ardindan Galatasaray Sportif A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kirmizi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Üç puan kazanmanin güzel oldugunu söyleyen Kirmizi, "Taraftarimizi bu sene daha fazla sevindirmek isterdik. Sampiyonluga giden puan olsun isterdik. Insallah önümüzdeki sene olur. Oyuncularimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçlarda insallah bunu devam ettiririz" dedi.



"Galatasaray önümüzdeki sene sampiyon olacaktir"

Bundan sonraki haftalarda ellerinden geldikçe maçlari galip bitirmek istediklerini belirten Nihat Kirmizi, “Oyuncularda bu bilinçle çikiyor. Futbol üç neticeli bir oyun. Bu sezon daha fazla galibiyet almak isterdik, daha iyi yerde olmak isterdik. Önümüzdeki senelerde yasayacagimiza eminim. Galatasaray camiasi basarilarla doludur, gelecegi de dolu olacaktir. Bizde elimizden geldigince görevimizi yapmaya çalistik, hatalarimiz olmustur. Varsa hatalar herkesten af dileriz. Görevi teslim edecegimiz arkadaslara yapabilecegimiz en iyi noktada teslim etmek istiyoruz. Galatasaray önümüzdeki sene sampiyon olacaktir, sampiyonluk için oynayacaktir” ifadelerini kullandi.

"Türk futbolunun yüzde 80’i Galatasaray’dir"

Galatasaray’in genç oyuncularinin Türk futbolunun gelecegi oldugunu ifade eden Kirmizi, "Türk futbolunun kurtulusu oyuncular yetistirmemiz. Tecrübeli oyuncular gençlere tecrübe katacaktir. Yerli ve yabanci efsane oyuncularimiz oldu. Yine gençler daha fazla yer bulacaktir önümüzdeki sene yabanci sinirlamasi olacagi için. Türk oyuncular daha fazla sans bulacak. Gençlere firsat olacak. Galatasaray için büyük bir sans, altyapisi çok kuvvetli. Avrupa’ya çok genç oyuncu yetistirmis, yildiz yapmistir. Döndüklerinde baska takimlarin bile basarili olmasini saglamistir. Galatasaray, Türk futbolunun yüzde seksenidir. Önümüzdeki seneler genç futbolcular daha fazla sans bularak Türk futbolunu daha iyi temsil edecektir" seklinde konustu.



"Önümüzdeki sezonlarin planlamasina gelecek arkadaslar karar verecek"

Bu sezon kalan maçlari en iyi noktada tamamlamak istediklerini söyleyen Nihat Kirmizi, “Galibiyet alip fazla puanla tamamlamak istiyoruz. Kadro kararini teknik direktörümüz verecektir. Bir seçim dönemindeyiz ve iki kiymetli aday var. Birlik ve beraberlik içerisinde bir güç halinde önümüzdeki sezonun planlamasi yapilacaktir. Onu da gelecek arkadaslar karar verecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA