Kastamonulu Kick-Boks Sporculari Yalova'dan Basariyla Döndü

Yalova’da düzenlenen profesyonel kick-boks sampiyonasinda Kastamonu’yu temsil eden Muhammed Farshad, rakibini nakavt ederek büyük bir basariya imza atti.

Yalova’nin ev sahipliginde yapilan "King Of Kings (KOK) World Grand Prix" organizasyonunda Kastamonu’yu Milli Antrenör Emrah Sahanoglu esliginde kck-boks sporcusu Muhammed Farshad temsil etti. Farshad, final müsabakasinda Gürcistanli rakibi Elvin Kazimov’u ikinci rauntta nakavt ederek kariyerinde dokuzuncu galibiyetini aldi.Ayni zamanda büyük bir organizasyonda ilk defa profesyonel müsabakaya çikan milli sporcular Serap Degirmenci, Iranli rakibi Zahra Tanha’yi, Hüseyin Eren Küçükoglu da yine Iranli rakibi Yasin Sahahsavand’i, Hasan Yöreci ise Muhammed Deha Kusçu’yu maglup ederek profesyonel kariyerlerine galibiyetle basladi.



“Artik 4 profesyonel sporcumuz oldu”

Milli Takimin yani sira

Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Kastamonu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün kick-boks antrenörü Emrah Sahanoglu, organizasyon ardindan yaptigi açiklamada, “Galibiyetler bizi çok sevindirdi. Emeklerimizin karsiligini ringde aldik. Profesyonel anlamda ilimizi temsil eden tek sporcumuz vardi. Artik 4 sporcumuz var. Bu sayi daha da artacak. Ilimizi ve Ülkemizi profesyonel arenada daha büyük organizasyonlarda temsil etmeye devam edecegiz” dedi.

Muhammed Farshad’in rakibini nakavtla yendigine dikkat çeken Antrenör Sahanoglu, “Üst üste yedinci galibiyetini aldi. Yurt disindan maç teklifleri gelmeye basladi.

Bu bizi çok sevindirdi. Diger taraftan ilk defa profesyonel müsabakaya çikan sporcularimiz üstün bir performans göstererek rakiplerini yendiler. Amatör maçlarda Türkiye ve Balkan sampiyonluklari bulunuyor. Ama profesyonel çok daha farkli zor bir alan. Ama bunu basarabildiklerini gösterdiler. Ben sporcularimi tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde sporcularimiz profesyonel de mücadele etmeye devam edecekler” diye konustu.



“Profesyonel anlamda ilerlemeye devam edecegiz”

Kastamonu’yu profesyonel arenada tanitmaya devam edeceklerini belirten kick-boks Sporcusu Muhammed Farshad ise, “Konusulacak çok fazla bir sey yok. Ben, bana destek olan herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Uzun zamandir hazirliklarimizi iyi derecede yaptik. Rakibimi iyi analiz ettim. Onu ilk rauntta çözmüstüm. Çalismanin ve disiplinin karsiligini ikinci rauntta Gürcistanli rakibimi nakavt ederek aldik diye düsünüyorum. Tekrar etmek gerekirse sponsorum, hocam, okulum ve bana destek veren güvenen, en önemlisi bagrina basan Kastamonu’ya sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA