Karabük'te BAL'a Yükselen Takim Adatepe Dökecekspor Oldu

Karabük’te Cengiz Ünal 1. Amatör Lig’in sampiyonu Adatepe Dökecekspor oldu.

Sampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselen Adatepe Dökecekspor sampiyonlugu sahada davul zurna esliginde oyun havasi oynayarak kutladi.

Cengiz Ünal 1. Amatör Ligi’nde play-off maçlari sona erdi. Safranbolu Ilçe Sahasi’nda dolu tribünler önünde Kapullu FK ile Adatepe Dökecekspor karsi karsiya geldi. Mücadeleyi 2-1 kazanarak sampiyon olan ve Karabük’ü BAL’da temsil edecek takim Adatepe Dökecekspor oldu.

Son yillarda Karabük’te oynanan en kalabalik mücadele olan karsilasmayi Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven, Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Ihsan Çevik, Futbol Il Temsilcisi Ilker Sayar, amatör kulüp yöneticileri, futbolcular ve vatandaslar takip etti.

Son düdükle birlikte sampiyonluk kutlamalarina baslayan Adatepe Dökecekspor büyük bir sevinç yasadi. Kupa seremonisinin ardindan sampiyonluk fotografi çektiren Dökeceksporlu futbolcular akabinde sahada davul zurna esliginde oyun havasi ile doyasiya sampiyonluklarini kutladi. Maçin bitis düdügü ile birlikte sahaya inerek futbolcularini kutlayan Kulüp Baskani Adem Aydim ise önce gözyaslarina hakim olamadi ardindan ise eline aldigi davul ile sampiyonlugu doyasiya kutladi.

Karsilasma sonrasi IHA muhabirine açiklamada bulunan Adem Aydim, hedeflerinin büyük oldugunu ve adim adim Süper Lig’e kadar gitmek oldugunu söyledi.



Baskan Aydim, “Her takimin taraftarina tesekkür ediyorum takimlarini yalniz birakmadi. Bu Karabük’teki futbol ruhunun var oldugunu ve bundan sonra daha iyi yerlerde olacagini gösterdik. Biz bastan beri Amatör Lig’e renk getirecegimizi söylemistik ve bunu çok destekleyenler oldu. Bu saatten sonra daha da ilerlesin. Biz semt takimi degiliz ve Karabük’ün takimiyiz. Tüm Karabük halkinin bizi desteklemeye davet ediyorum. Benim hedefim adim adim süper lige kadar gitmek. Bu yarislarda arkamizda olun. Karabük’te aslinda futbol ölmedi, çok çok canli ve sönmeyen bir ates. Biz sadece bu atese vesile olduk.” dedi.

Futbolcular ve taraftarlar daha sonra sehir turu atarak sampiyonluklarini doyasiya kutladilar.

Kaynak: İHA