Kayserispor Baskani Berna Gözbasi Açiklamasi 'Bu Yasa Çerçevesinde Yönetici Bulamayiz'

Yukatel Kayserispor Baskani Berna Gözbasi, Spor Yasasi ile ilgili olarak; "Agir maddeler var. Bu sartlarda yönetici bulamayiz diye düsünüyorum" dedi.

Kayserispor Baskani Berna Gözbasi, kulüplerin mali yönden denetim altinda tutulmasinin önemli ve yerinde bir karar oldugunu ifade ederken; "Spor yasasinda kulüpler için faydali maddeler de var, mevcut yönetimdeki baskan ve yöneticiler için kaygilandiran maddeler de var. Mesela ’kasit ve ihmal’ maddesinin detayi yok. Bunlarin açiga kavusmasi lazim. Çünkü bu kötü niyetli de kullanilabilir" dedi.

Baskan Gözbasi, spor yasasinin amacinin kulüpleri mali yönden denetim altinda tutmak olduguna dikkat çekerek, "Birilerinin, kulüpleri bir sekilde eksiye götürüp sonra elini kolunu sallayarak gitmesi hos bir sey degil. Devletimiz de bunu disipline etmek istiyor. Bu açidan önemli. Tabi ki denetlenmeli. Denetimler olsun ama bu kadar kisitlayan bir yasa tüm kulüpleri sikintiya iter. Yönetici bulamayiz diye düsünüyorum. Bu hafta içi bazi maddelerin degismesi adina Ankara’da toplanti yapacagiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA