3. Uluslararasi Maraton Izmir'de Büyük Heyecan Basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin 3.’sünü düzenledigi, Birlesmis Milletler’in sürdürülebilir bir dünya için belirledigi küresel amaçlar dogrultusunda kosulacak Maraton Izmir’de büyük heyecanin starti verildi. Atletler, 10 ve 42 kilometrelik yarista kiyasiya mücadele edecek.

43 farkli ülkeden 552 yabancinin ter dökecegi ve Dünya Atletizm Federasyonu tarafindan Road Race Label (Uluslararasi Yol Kosusu Sertifikasi) verilen Türkiye’nin en hizli maratonu Maraton Izmir’de start verildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenledigi Maraton Izmir’de atletler, saat 08.00 itibariyle Sair Esref Bulvarindaki eski IZFAS Genel Müdürlügü binasinin önünden kosuya basladi.

Atletler, 42 kilometrelik yarista Alsancak üzerinden Karsiyaka’ya ulasacak ve Bostanli Iskelesine gelmeden dönecek. Ayni parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerinden Inciralti’na varacak sporcular, Marina Izmir’den dönerek baslangiç noktasinda yarisi tamamlayacak.

4 binin üzerinde atlet 10 kilometre ter dökecek

Maraton Izmir çerçevesindeki 10 kilometrelik yarisin starti da saat 07.20 itibariyle ayni noktadan verildi.

10 kilometrelik yarista 4 binin üzerinden atlet, Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerindeki Köprü Tramvay Duragindan dönerek, Fuar Kültürpark eski IZFAS binasi karsi seridinde yarisi tamamlayacak.

Hedef atiksiz maraton

Birlesmis Milletler’in sürdürülebilir bir dünya için belirledigi küresel amaçlar sloganlariyla kosulan Maraton Izmir’de hedef ise atiksiz maraton olarak Türkiye’de bir ilki gerçeklestirmek. Maraton Izmir’de, kosuculara verilen pet siseler atik kutularindan toplanarak geri dönüstürülecek ve gelecek yil kullanilacak yaris tisörtlerinin ana maddesini olusturacak. Madalyalar da geri dönüsümlü malzemeden hazirlandi. Maraton Izmir’in etkinlik alanindaki tüm malzemeler de yine geri dönüstürülebilir olurken, sporculara dagitilan kitler, yine geri dönüsümlü malzemeden yapilan çantalar içinde teslim edildi. Parkur üzerinde sponsorlara ve yarisa ait tüm reklam ile yönlendirmeler de yaris bitiminde tek tek toplanarak geri dönüsüme kazandirilacak.

Kaynak: İHA