Van Büyüksehir Belediyesi Kadin Futbol Takimi Namaglup Liderligini Sürdürüyor

Türkiye Futbol Federasyonu Kadinlar 3. Lig O grubunda mücadele eden Van Büyüksehir Belediyesi Kadin Futbol takimi, sezonun dördüncü maçinda Ikinisan Sengençler Kadin futbol takimini 9-0 maglup ederek liderligini sürdürdü.

2022 sezonu Kadinlar Futbol 3. Liginde mücadeleler devam ediyor. Sezona mutlak sampiyonluk parolasiyla hazirlanan Van Büyüksehir Belediyesi Kadinlar Futbol takimi, sezonun 4. maçinda ISGEM Semt Sahasinda Ikinisan Sengençler Kadin Futbol takimini konuk etti. Maça yari rotasyonlu kadrosuyla çikan Van Büyüksehir Belediyesi Kadin Futbol takimi oldukça rahat basladigi mücadelenin henüz 4. saniyesinde Aycan Arda’nin ceza sahasi disindan mükemmel sutuyla 1-0 öne geçti. Golün ardindan ataklarini sürdüren kirmizi siyahlilar, 12. dakika da Berfin Demirel’in golüyle skoru 2-0 yapti. Daha sonra 23, 34 ve 42. dakikalarda golcü Aycan’in golleriyle ilk yariyi 5-0 önde kapatan Büyüksehir Belediyesi, ikinci yarida da ataklarini sürdürdü. Üst üste buldugu pozisyonlarda Sengençler kalecisi Nur Ibrik’e takilan kirmizi siyahlilar da 68. dakika da Aycan skoru 6-0 yapti. Oyunu tamamen rakip yari sahasina yikan Van Büyüksehir Belediyesinde 72. dakikada Berfin kendisinin ikinci takiminin 7. golünü kaydetti.

Maçin 83. dakikasinda sol kanattan etkili olan Büyüksehir Belediyesinde Zeliha Dalga üç rakibinj çalimlayarak attigi golle skoru 8-0’a getirdi. Maçin 90. dakikasinda ise skoru belirleyen gölü ceza sahasi disindan sert sutuyla takim kaptani Narin Keve belirledi.

Sahadan 9-0 ile ayrilan Büyüksehir Belediyesi Kadin Futbol takimi, puanini 12’ye çikartarak bir maç eksigi ile liderligini sürdürürken, 20 Nisan Çarsamba günü ilk haftanin ertelenen maçi olan Ikinisan Sengençler Kadin Futbol takimi ile karsilasacak. Maç saat 12.00 da ISGEM Semt sahasinda oynanacak.

Kaynak: İHA