Ünye Gücü FK, Süper Lig'e Yükseldi

Ordu’nun Ünye ilçesinde Kadin Futbol Takimi oynadigi son maçinda sampiyonlugunu ilan ederek Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Kadinlar 2. Ligi B Grubu’nda Ünye Gücü Kadin Futbol Kulübü, evinde karsilastigi Kahramanmaras Anadolu Spor’u 4-0 maglup ederek sezonun son maçinda sampiyonlugunu ilan etti. Ünye Gücü FK, Ünye Sehir Stadyumu’nda sampiyonluk sevinci yasadi.

Sampiyonlugu bütün camiaya hediye ettiklerini söyleyen Ünye Gücü Futbol Kulübü oyuncusu Gizem Yazici, “Iki yil üst üste sampiyon olduk. Ama bu sampiyonlugumuz daha anlamli oldu. Sekizde sekiz yaptik ve hiç gol yemedik. Son iki maçimiz kaldi ve onlari güzel bir sekilde kazanarak bitirmek istiyoruz. Buradan camiamiza hayirli olsun ve bizi destekleyen herkese çok tesekkür ederim” dedi.



“Bu sene namaglup rekorla sampiyon olduk”

Yasadiklari her maçta namaglup sonuçlar alarak sampiyonluga kavustuklarini söyleyen Ünye Kadin Kulübü Futbol Sube Sorumlusu Deniz Benli, “Ünye Gücü Futbol Kulübü olarak geçtigimiz seneyi sampiyon tamamladik. Bu sene rekorlari alt üst ederek Süper Lig’e çiktik. Su an Ordu’da en üst ligde mücadele eden bir takimiz. Bunu sehrimize armagan olarak degerlendirmek lazim. Seneye de Süper Lig takimlarini Ünye’ye de getirerek büyük bir mücadele sonunda sehre bir sampiyonluk katmayi hedefliyoruz” diye konustu.



“Sampiyonluk sehrimize armagandir”

Sampiyonlugu Ünye’ye armagan oldugunu söyleyen Ünye Gücü Futbol Kulübü Teknik Hocasi Muhammet Kisla ise “Sezon basinda verdigimiz bir söz vardi. Biz bu 2. Lig’i sampiyon olarak tamamlayacagiz ve 1. Lig’e yükselecegiz diye biz sözümüz vardi. Bunu söylerken üç yil önce temelini attigimiz bu kadronun gücüne ve kapasitesine olan güvenimizden dolayi bu iddiamizi ortaya koymustuk. Iyi bir baslangiç yaptik. Yeni hedefimiz gol yemeden Giresun’a sampiyon olarak gitmek istiyoruz. Sampiyonlugu önce yönetim kurulumuza, bizlere maddi manevi destek veren ve bizleri tribünlerde gelerek izleyen sporseverlere armagan ediyoruz” seklinde konustu.

Sampiyonluk kutlamasina ayrica AK Parti Ordu Milletvekilimiz Metin Gündogdu, Ünye Kaymakami Ayhan Isik, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, AK Parti Ordu Il Baskani Halit Tomakin ve yönetim katildi.

Kaynak: İHA