Spor Toto Kulüpler Yürüyüs Ligi Yarismalarinin 1'Inci Kademesi Mardin'de Gerçeklestirildi

Türkiye Atletizm Federasyonu 2022 yili faaliyet takviminde yer alan ve iki kademe olarak düzenlenen Spor Toto Kulüpler Yürüyüs Ligi yarismalarinin 1. kademesi Mardin’de yapildi.

Yarisma yeni yol büyük Mardin oteli civarinda hazirlanan parkurda 2 kilometrelik alanda tur seklinde yapildi. Yarismalara 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunlarinda Türkiye’yi temsil eden sporcular Meryem Bekmez, Ayse Tekdal, Evin Demir, Salih Korkmaz, Abdulselam Imuk ve Mert Atli da katildi.

3 saat süren yarismalarin ardindan kazananlara Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan para ödülü verildi.

Bir otelin bahçesinde düzenlenen ödül törenine Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas katilip para ödülü ve madalyalarini kazanan sporculara takdim etti.

Bu etkinlikleri Spor Toto Kulüpler Yürüyüs Ligi ile Mardin Büyüksehir ve Belediyesi ve valiligi ile yaptiklarini söyleyen Vali Demirtas, “Etkinlik sabah saat 10.00’da basladi.

42 tane kulübümüz katildi.

Yaklasik 200’ün üzerinde sporcu katildi.

Etkinlik güzeldi çok sükür kazasiz, belasiz atlattik. Basarili olan arkadaslarimiza ödüllerini takdim ettik. Sunu da özellikle ifade edeyim. Ilk defa kulüpler arasinda yapilan bu yarismalarda büyüksehir belediyesi olarak 2’ncisi yapilan bu etkinliklere para ödülü veriyoruz. Çocuklarimizi tesvik ediyoruz her zaman ve hem de ilimizi çok güzel bir sekilde tanitmaya çalisiyoruz. Bu yarismayi burada yapmamizin sebebi trafik yogunlugu pek olmadigi için sporlarimizi yapabilecegimiz en müsait yer burasi Mardin’de. Bundan sonra sporla ilgili etkinliklerimizi burada yapmayi düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA