Riza Çalimbay Açiklamasi 'Alinan 1 Puan Gayet Iyi'

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, A.Hatayspor maçinda takiminin oynadigi futboldan memnun oldugunu söyleyerek, "Bu sicakta, bu atmosferde ve karsimizdaki takim da iyi bir takim, gerçekten çok iyi bir takim. Alinan 1 puan hakikaten iyi" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda deplasmanda karsilastigi A. Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Müsabakaya üç puan hedefiyle çiktiklarini aktaran Çalimbay, “Maçin basinda da belli ettik, tek amacimiz buradan puan ve puanlarla gitmekti. Bütün amacimiz tabii ki 3 puanla alip gitmekti ama maalesef 1 puan aldik. Ben takimimin oynadigi oyundan çok memnunum. Yani hep atak oynadik. Tabii ki pozisyonda yedik ama hepsini çok iyi sekilde karsiladik. Simdi söyle bir sikinti vardi; Sivas biliyorsunuz çok soguk, böyle bir yerden geldik. Ama buraya geldigimizde de hakikaten yaz havasi, mükemmel bir hava, çok sicak. Onun için iki takim da çok güzel mücadele ettiler maçin basindan sonuna kadar. Bizim de amacimiz puan ve puanlar almakti. Kadromuzu da biraz degisik sekilde çikardik. Belki kimsenin beklemedigi sekilde çikardik. Hepsi çok güzel mücadele ettiler. Hepsi elinden gelenleri yaptilar. Çok güzel de pozisyonlarimiz vardi. Bir tanesinden ancak yararlanabildik. Öbürlerinden maalesef özellikle ikinci yari girdigimiz bazi pozisyonlar var, onlari degerlendiremedik. Bu sicakta, bu atmosferde ve karsimizdaki takim da iyi bir takim, gerçekten çok iyi bir takim. Alinan 1 puan hakikaten iyi. Bizim önümüzde kupa maçimiz var. Yine ayni böyle sicak bir havada oynayacagiz ve bu maçi oynamamiz da o maç için iyi bir avantaj oldu. Ben takimimdan memnunum. Gerçekten oynayan arkadaslarimiz, yeni oynayan arkadaslarimiz dahil, mesela Aaron, 1 buçuk yil sonra ilk defa bir lig maçi oynadi ve gayet iyiydi. O yüzden de bütün amacimiz, su anda Alanyaspor ile oynayacagimiz bu maçta iyi bir avantaj yakalayip, ikinci maçi da kazanip ve ondan sonra da final oynamak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA