Ömer Erdogan Açiklamasi 'Galibiyeti Hak Etmedik'

A. Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Sivasspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, yüksek toplarla hücum denediklerini ancak bunu oyuncularina kendisinin söylemedigini ve böyle bir oyun anlayisi olmadigini söyledi.

Süper Lig’in 33. hafta maçinda evinde karsilastigi Sivasspor ile 1-1 berabere kalan A. Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdogan, mücadele sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Erdogan, beraberligin iki takimin da hak ettigi 1 puan olarak düsündügünü belirterek, “Tabi ki skordan memnum degilim, oyundan da bölüm bölüm memnunum. Genel anlamda bekledigimiz ve istedigimiz sekilde oyun olmadi. Bugün özellikle daha baskili, arzulu, topun bizde oldugu ve bizdeyken daha çok dikine paslarla hücum yapmaya çalistik hafta içi. Ama bugün maalesef daha fazla birinci bölgeden üçüncü bölgeye yüksek toplarla hücum yapmaya denedik. Bu oyun anlayisini ne ben söyledim ne de benim böyle bir oyun anlayisim var. Maalesef savunmamizdan çikarken, orta sahada ki oyuncularimizin hareketsizliginden, oyunu üçüncü bölgeye aktararak orada pozisyon bulmaya çalistik, onda da basarili olamadik. Ne zaman topu indirdik, dikine oynayip hareketli olduk, pozisyona girdik. Ilk yari Benzia’nin girdigi yüzde yüz pozisyon var. Ikinci yarida attigimiz gol çabuk oynayarak kenar ortasi ile buldugumuz gol. Ama oyunun genelinde galibiyeti hak etmedik. Beraberlik iki takiminda hak ettigi bir puan olarak düsünüyorum” dedi.



"Kendimizi sorgulamamiz lazim"

Erdogan rakibin kazandigi penaltilarla ilgili olarak kendilerini sorgulamalari gerektigini belirterek, “penalti dogru karar ama bizim kendimizi sorgulamamiz lazim. Sezon içerisinde 8. penaltimizdi ve 5. ele çarparak olan penaltiydi. Bunu da açikçasi hoca olarak nasil çalistirayim? Oyuncuya kenar ortasi yapilirken kollarini açma veya kapat dememe gerek kalmadigini düsünüyorum ama maalesef futbolun içinde ani refleksler oluyor. 5 maç kaldi, bu maçlarda maksimum puani toplayip en iyi yerde ligi bitirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA