Nuhspor Kadin Futbol Takimi, 1. Lig'e Çikti

Sirnak’i temsil eden Nuhspor Kadin Futbol Takimi, 1. Lig’e çikmanin sevinci yasiyor. Sirnak tarihinde ilk defa bir kadin futbol takimi, 1. Lig’e yükseldi.

Sirnak Nuhspor Kadin Futbol Takimi, yer aldigi 2. Lig A Grubu 9. hafta maçinda sahasinda Gazikent’i 3-0 yenerek ikinci sirayi garantiledi ve 1. Lig’e çikmaya hak kazandi. Karsilasmayi Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Nuhspor Kulüp Baskani Mehmet Emin Yürek, Ak Parti Kadin Kollari Baskani Fatma Biseng Acar ve çok sayida seyirci izledi.

Nuhsporlu futbolcular, mücadelenin ardindan taraftariyla kutlama yapti. Takimi kutlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, "Biz de karinca kararinca kulübümüze destegimizi vermeye çalistik. Ama siz de bunun karsiligini verdiniz, öncelikle bir takim oldunuz, Sirnak ilimizi temsil ettiniz. Hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Tebrik ediyorum” dedi.

Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka da, “Sirnak son yillarda sportif faaliyetlerde basari gösteriyor. Kadin futbol takimi olarak Sirnak Belediyesi sizleri sahiplendi. Gençlerimizin hepsi bizim için önemlidir. Özellikle kiz çocugu oldu mu ayri bir degeri vardir. Bugün tarihte bir ilk, Sirnak Nuh Kadin Futbol Takimi grup lideri olarak bizi 1. Lig’e çikardi. Sizleri tebrik ediyorum. Sizlere desteklerimiz devam edecek. Sirnak yasam parkini düzenleyip, kulübümüze tahsis edecegiz. Kendi tesisleri olarak kullanacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA