Milli Takim'da Ikinci Ergin Ataman Dönemi

A Milli Basketbol Takimi’nda ikinci kez Ergin Ataman dönemi resmen basladi. Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, düzenlenen basin toplantisinda Ataman’a her türlü destegi vereceklerini belirtti. Ataman da “Amacimiz Avrupa ve Dünya Sampiyonalari’nda madalyaya uzanmak” dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi’nda ikinci kez Ergin Ataman dönemi basladi.

Orhun Ene’nin görevden ayrilmasinin ardindan Ergin Ataman, takimin basina getirilirken, deneyimli hoca ayni zamanda Anadolu Efes’teki görevine de devam edecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen imza töreninde ilk sözü alan Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, milli takimin her görevin üzerinde oldugunu ifade ederek, “Geçtigimiz dönemde A Milli Takimi yöneten Orhun Ene’ye tesekkür ederiz ve kendisinin basketbolda en üst seviyede devam edecegini düsünüyoruz. Milli takimimiz Dünya Kupasi Elemeleri’nde önemli maçlara çikacak ve Avrupa Sampiyonasi’nda madalya mücadelesi verecek. Ergin Ataman’i, erkek takimimizin basina geçmesi için davet ettik ve kendisi de bizi kirmadi. Biz yönetim olarak kendisine ve takimimiza güveniyoruz, kendisine tam destek veriyoruz. Anlasmamiz Türk basketboluna hayirli olsun. Tuncay Özilhan’a da bu süreçte gösterdigi anlayis için tesekkür ediyorum ve ‘Hos geldiniz hocam’ diyorum” ifadelerini kullandi.

Ataman: “Madalya getirmek istiyoruz”

Yeniden milli takimda görev alacagi için heyecanli oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Ergin Ataman, “Süreç yogun gelisti. Anadolu Efes’le Euroleague temposu sürerken, sevgili arkadasim Orhun Ene’nin ayrilmasinin ardindan Baskan Hidayet Türkoglu benimle görüstü ve sartlarimi sordu. Söyledigim tek sey ‘Milli Takim’da çalismanin hiçbir sarti olamaz. Sizlerin güveni benim için büyük bir heyecandir’ dedim. Sadece tek bir ricam oldu, Anadolu Efes Baskani Tuncay Özilhan’dan onay alinmasini istedim. Bu süreçte bizlere destek olan Hidayet Türkoglu’na, Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’n ve Milli Takimimizin ülkenin gururu olmasini isteyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. Milli takimi Avrupa Sampiyonalari’nda, Olimpiyatlar’da madalyaya götürmek istiyoruz. Biz bu bayragi temsil ederek, askerlerimizi, polislerimizi, halkimizi memnun etmek istiyoruz. Ben iddiali bir insanim ve bugünden itibaren gerek halkimiza, gerekse kadroya dahil olacak tüm oyunculara sunu söylüyorum, biz Avrupa’da, Dünya Kupasi’nda ve olimpiyatlarda madalya almak için buradayiz” açiklamasini yapti.

Türkoglu: “Her türlü destegi verecegiz”

Basketbol takiminin her turnuvada yer almasi gerektigine inanan bir insan oldugunu söyleyen Hidayet Türkoglu, “Yönetim olarak her zaman dile getirmeye çalistik. Ülke olarak gerek Avrupa Sampiyonalari, gerek Dünya Sampiyonalari’nda ülke olarak yer almamiz gerektigine inanan bir insanim. Sporcu olarak buna inandim ve simdi de yönetici olarak buna inanarak dogru insanlari göreve getirmeye çalisiyoruz. Ergin hocama da önümüzdeki süreçte her türlü destegi verecegimizi söylüyorum. Istedigimiz özledigimiz basarilari önümüzdeki süreçte yakalayacagimiza inaniyoruz. Kendisine ve ekibine de basarilar dilerim. Sözlesmemiz 2024 yilinin agustos ayina kadar, yani olimpiyatlarin sonrasina kadar. Hocamizin hedefleri bizi çok mutlu etti. Milli takimi olimpiyatlara kadar götürme istegi bizi çok mutlu etti, bu yüzden kontratimizi 2024 agustosa kadar yaptik” ifadelerini kullandi.

Ataman: “Avrupa Sampiyonasi’nda hedefimiz sampiyonluk”

Haziran ayinda Dünya Kupasi Elemeleri’nde Beyaz Rusya ve Ingiltere ile karsilasmalar olacagini hatirlatan Ergin Ataman, “Bu maçlari kazanip Dünya Kupasi Elemeleri için bir üst tura gitmek istiyoruz. Ama esas hazirligimiz 1 Eylül’de baslayacak olan Avrupa Sampiyonasi. Agustos ayinda bunun hazirligini yapacagiz. Bu kadroya çok güveniyorum. Çok iyi ve tecrübe kazanmis oyuncularimiz var. Hiçbir takimdan çekinmiyoruz. Tabii ki Sirbistan, Ispanya gibi çok önemli ülkeler yer alacak sampiyonada ama bizim Avrupa Sampiyonasi’ndaki tek hedefimiz sampiyonluk olacak. Herkesi de bu hedefle kadroya davet edecegim. Hedef büyük ama kadro da büyük” dedi.

Euroleague ile milli maçlarin çakismasi hakkinda konusan Ataman, “Euroleague ile milli maçlarin çakismasi bizi geçmiste çok zorladi. Bu durum kamuoyunda soru isaretleri de olusturdu. Hiçbir sporda böyle bir durum yok. Önümüzdeki dönemde FIBA ile Euroleague Yönetimi’nin buna çözüm bulacagin inaniyorum. Euroleague’de mücadele eden Anadolu Efes ve Fenerbahçe, TBF ile uyum içinde çalisti. Oyuncular için bir çözüm bulundu, antrenör için de çözüm bulunacaktir. Sadece ben degil, Euroleague’de Dimitris Itudis de Yunanistan’in hocasi. Birçok oyuncu milli takimlarda oynayamiyor. Türk kulüpleri bu süreçte çok iyi niyetli davrandi ve milli takim da sahaya her zaman basinda antrenörü ile çikacaktir” dedi.



“Hakan Demir ve Ender Arslan yardimcilarim olacak”

Milli Takimdaki yardimcilari hakkinda da konusan Ataman “Oyuncular, teknik kadro kim olursa olsun milli takima heyecanla geliyor. Larkin de öyle geldi her zaman. NBA’deki oyuncularimiz da özveriyle oynadilar. Burada isimler önemli degil. Çok degerli büyüklerimiz burada bulundu. Ben oyuncularimizla büyük bir keyifle çalisacagimizi düsünüyorum. Yardimcilar konusunda federasyonla görüsüyoruz. Hakan Demir ve Ender Arslan iki yardimcim olacak. Geçmis kadrodan Mehmet Okur devam edecek. Idari kadromuz zaten ayni. Çok uyumlu, yeni ve heyecanli bir ekip kurmaya çalistik. Ben sadece oyuncu yetistiren degil, antrenör yetistiren birisi oldum. Bu konuda da ekibime çok güveniyorum” diyerek sözlerini tamamladi. Toplu fotograf çekiminin ardindan toplanti sona erdi.

Kaynak: İHA