Istanbul Tenis Turnuvasi Basin Toplantisi Gerçeklesti

Istanbul Tenis Merkezi’nde 18-24 Nisan tarihleri arasinda düzenlenecek olan Istanbul Tenis Turnuvasi’nin basin toplantisi gerçeklesti. Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Dünyaya damga vuracak isimler Istanbul’da olacak” dedi.

Istanbul Tenis Merkezi’nde 18-24 Nisan tarihleri arasinda düzenlenecek olan tenis turnuvasinin basin toplantisinda Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ve Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus hazir bulundu. Istanbul Tenis Merkezi’ne dikkat çekerek sözlerine baslayan Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, 2 sene önce yapilan merkeze için ‘Burasi hikayenin baslayacagi yer’ hatirlatmasi yaparak, “Dünya açisindan çok önemli turnuvalardan birisini yapiyoruz burada. Dünyanin en güzel sehirlerinden birisinde dünyanin en güzel tenis merkezlerinden birisinde sporcular tenis oynama sansi buluyor. Medvedev, Avustralya Açik’taki basin toplantisinda, 14 yasinda Trabzon’da oynadigi maçi anlatmisti. Tenisin herkes tarafindan oynanabilmesi için bir strateji gerçeklestirdik. Dünyanin ilk 100’ü içindeki 30 sporcunun yarisacagi bir turnuva olacak. Bu tesisin temelinin atildigi günden bugüne kadar hep yanimizda olan bakanimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bakan Kasapoglu: “Türkiye, her organizasyonu düzenleyecek altyapi ve donanima sahip”

Türkiye adina yüz aki tesislerden birisinde olduklarini ifade eden Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Özel bir çalismanin, özel bir turnuvanin tanitim toplantisindayiz. Tenis dünyasi açisindan önemli sporcularin bir araya geldigi ve spor severlerin ilgiyle takip ettigi bir organizasyon. Özellikle bu güzel çalisma için emek sarf edenlere tesekkür ediyorum. Burada bir mücadele verilecek. Basta sporculara ve hakemlere, burada görev yapacak gelecegin sampiyonu çocuklarimiza basarilar diliyorum. Ülke olarak çok müstesna tesislerimiz var. Basariyla gerçeklestirdigimiz çalismalarla birlikte halkimizin her zaman erisimine açik bir tesis. Tesisler çok önemli ama bu tesislerde yapilan organizasyonlar da o kadar önemli. Dünyanin en iyi sporcularini tribünden izleyen çocuklarimizin, ‘Biz de basaririz’ diyerek bu yola koyulmalari, önemli amaçlarimizdan birisi. 2021 yilinda 169 farkli uluslararasi spor organizasyonuna ev sahipligi yaptik. Türkiye’nin tüm illeri bu anlamda pek çok organizasyonu düzenleyebilecek altyapi ve donanima sahip” diye konustu.



“Damga vuracak isimler Istanbul’da kendisini gösterecek”

Sporun ülke tanitimi için önemli olduguna dikkat çeken Bakan Kasapoglu, “Sporcular burada unutamayacaklari anilar yasayacak ve sonrasinda bu cennet vatani tanitacaklar. Istanbul, spor organizasyonlarinda önemli bir destinasyon. Türkiye olarak 57.’sini düzenledigimiz Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu var. Yarin Istanbul’da sonuçlandirilacak. Bu yil Türkiye olarak önemli organizasyonlara ev sahipligi yapiyoruz. Islami Dayanisma oyunlari yapilacak. Bisiklet demisten, dünyanin sayili olimpik velodromlarindan birini insa ettik. Sporun birlestiren gücünü insallah bu organizasyonda gösterecegiz. Teniste havalarin isinmasiyla toprak sezonu basliyor. Umarim bu yil dünyada damga vuracak olan isimler, Istanbul’da kendisini gösterir. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Çok da dinamik bir nüfusa sahip. Ben katilimlariniz ve gayretleriniz için çok tesekkür ediyorum. Sirnak’ta mayis ayinda organizasyonumuz olacak. Eskiden baska sesler vardi, simdi raket sesleri olacak. Tunceli’den Edirne’ye, İçel’e ve Hakkari’ye kadar her yere cosku vardi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA