Ismail Kartal Açiklamasi 'Hedefimiz Sezonu En Güzel Yerde Bitirmek'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, hedeflerinin sezonu en güzel noktada bitirmek oldugunu söylerken, takimin basina geldiginde mental olarak futbolcularin durumunu yükselmesini galibiyetler ve puanlarla alininca arttigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Fenerbahçe, evinde Göztepe’yi 2-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Galatasaray derbisinden sonra rehavetin olabilecegini tahmin ettigini belirten Kartal, "Önceki edindigim tecrübelerden yola çikarak ilk antrenmanda oyunculari uyardim. Göztepe’nin yerinin bu olmadigini, ciddi bir takima karsi mücadele edecegimizi söyledik. Buna ragmen ilk oyun basinda maça çok coskulu basladik, golü erken bulduk. Daha sonra istemedigimiz sakatlik oldu ve o sakatliktan sonra mevkisel degisiklik oldu. Degisikliklerden sonra ilk yarinin son 15 dakikasinda durgunluk oldu, tempomuz düstü. Oyunun son bölümünde rakip 2, 3 sut atti, yüzde yüz gol pozisyonlari vardi. Ikinci yari oyuncularimizla toplanti yaptim ne yapmamiz gerektigini anlattim. Ikinci yari iyi basladik, baskiliydik. 3 oyuncu degisikligi yaptim, çünkü son haftalarda bazi oyuncularda yipranmalar vardi. Ayni anda degistirerek takimin enerjisini yükselttim ve sonra bir tempo koyduk, 2. golü bulduk. Burada muhtesem taraftarlarimizin önünde, taraftarimizin enerjisi ve desteklerinden dolayi tesekkür ediyor, onlara galibiyeti armagan ediyorum. Oyuncularimi tebrik ediyorum" seklinde konustu.



"Galibiyetler gelip puanlar alininca özgüven artti"

Futbolcularin performansinin yükselmesi ile ilgili yöneltilen soruya cevap veren Kartal, “Içim neyse disim da o. Rol yapamam, yalan konusamam. Arkadas gibiyim, yeri geliyor antrenör, yeri geliyor baba ogul gibi oluyorum oyuncularla. Bizim antrenmanlarin ekip olarak seviyesi, düzeni ve coskusu çok yüksektir. Bunu kabul ettiler. Kolay degil bir sistemden baska sisteme geçmek, onu anlamak. Biraz zaman aldi. Zaman içerisinde oyuncularimdan çok iyi bir elektrik aldik. Onlar da bu antrenmanlari benimsediler. Bunun keyfini almaya basladilar. Sonuçta elde edilen galibiyetler ve puanlar gelince takimin kendine olan özgüveni atti. Taraftarimizda yükselen performansi görünce tribünlerde verdikleri desteklere bugünlere geldik" ifadelerini kullandi.

"Taraftarlar varsa biz variz, yoksa hiçiz"

Taraftarin kendisine verdigi destege deginen Kartal, "Taraftarlarimizin bana göstermis oldugu teveccühten dolayi onlara ne kadar tesekkür etsem az. Taraftarlar varsa biz variz, yoksa hiçiz. Basarili olmak ve mutlu etmek için buradayiz. Fenerbahçe ruhunu, karakterini ortaya koyabildiysek ve herkese yönelik teveccüh gösterdikleri için tesekkürler. Bu oyun ve futbolu daha fazla gelistirmeliyiz. Bu da zaman içerisinde olabilecek seyler" ifadelerini kullandi.

"Hedefimiz sezonu en güzel yerde bitirmek"

Fenerbahçe’nin hedefleriyle ilgili konusan tecrübeli teknik adam, "Bizim hedefimiz maç maç düsünmek. Biz her maçi kazanmak için sahaya çikiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Hedefimiz sezonu en güzel en iyi yerde bitirmek. Bu nerede nasil olur bilemeyiz. Futbol bu, onun için önümüze bakacagiz" diye konustu.



"Arda’nin penaltiyi kullanmasi için Crespo ile haber gönderdim"

Arda Güler’in performansiyla ilgili açiklamalarda bulunan Kartal, "Arda bizim oyuncumuz. Arda’yi kullanarak, oynatarak ona sorumluluk da verdim. Crespo ile haber gönderdim ’penaltiyi o kullanacak’ diye. O golü atmasi kendine olan güvenini saglamasini hissettirecekti. O da bugün bizi mahcup etmedi. Kendisini tebrik ediyorum. Oynaya oynaya gelisecek ve bir gün bakmissiniz ki 11 de yerini alabilir. Arda’nin önünde çok yol var" degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA