Güder, Basarili Sporcularla Bulustu

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Gençlik ve Spor Il Müdürlügündeki sporcular ve antrenörleriyle bir araya geldi. Baskan Güder, Okul Sporlari Turnuvasinin Okçuluk bransinda kendi kategorilerinde basari elde eden 12 sporcuyu tek tek tebrik ederek, Türkiye Sampiyonasinda basari diledi.

Spora ve sporcuya büyük önem veren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren okçuluk bransindaki sporcular, antrenörler Filiz Kiliç ve Engin Ayhan, Malatya Okçuluk Il Temsilcisi Rabia Ayhan ve Gençlik Spor Müdürlügü Spor Faaliyetleri Sube Müdürü Murat Irteni’yi makaminda konuk etti. Sporcular ve antrenörler ile yakindan ilgilenen Baskan Güder, 2022 yili Malatya Okul Sporlari Okçuluk Turnuvasinda, Büyük Kiz ve Erkek Makarali Yay il birinciligi, 15-18 Yas Kategorisi Yildiz Kiz ve Erkek il birinciligi, 12-15 Yas Yildiz Erkek Il birinciligi, 8-10 Yas Minik Erkek il Birinciligi ve Küçük Erkek 10-12 Yas il birinciligi olmak üzere toplam 6 Altin, 3 Gümüs ve 4 Bronz madalya alarak Türkiye Sampiyonasina katilma hakki elde eden 12 sporcu ve antrenörlerini tebrik etti. Ata sporlarimizdan bir tanesi olan okçuluk sporunu Battalgazi’de daha da gelistirmek için bir dizi çalismalar yaptiklarini da belirten Baskan Güder, kökeni insanoglunun avcilik dönemine dayanan okçulugun, bireyin ruh sagligina da etkilerini oldugunu aktardi.

“Baskanimizin bizlere destegi büyük”

Her daim desteklerini kendilerinden esirgemeyen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini ileten Okçuluk takim antrenörü Engin Ayhan, “Malatya’da okçuluk takimimizi en iyi sekilde yetistirmek için mücadele ediyoruz. Ilimizden yapilan müsabakada 12 sporcumuz dereceye girdi ve Türkiye sampiyonasina katilma hakki elde ettiler. Bunun hazirligi içerisindeyiz. Bize her daim destek veren ve bugün bizleri kabul eden Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e tesekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.

“Basarimizi baskanimiz ile paylastik”

Elde edilen basariyi Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ile paylastiklarini vurgulayan Gençlik ve Spor Müdürlügü Spor Faaliyetleri Sube Müdürü Murat Irteni, “Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder sadece okçuluk bransinda bizlere destek vermiyor, tüm branslarda bizlere destegi büyük. Malatya’da okçuluk bransinda ilk basarimiz ve bu basarimizi baskanimizla paylasmak istedik. Bundan sonra Türkiye Sampiyonlugu, Dünya Sampiyonlugu ve akabinde Olimpiyat Sampiyonluklari ile baskanimizi ziyaret etmek isteriz” seklinde konustu.



“Tüm sporcularimiza basarilar diliyoruz”

Türkiye sampiyonaya katilacak sporculara basari dileyen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Malatya’daki her basari bizim gögsümüzü kabartiyor. Özellikle il disinda elde edilen basarilar hem gögsümüzü

kabartiyor hem de Malatya’mizin tanitimina katki sagliyor. Sizlerin uluslararasi platformdaki basarisi Malatya’mizin basarisi olacaktir. Rekabetin giderek arttigi günümüz spor dünyasinda, uluslararasi müsabakalarda elde edilen basarilar, tüm dünyada büyük yanki uyandirmaktadir. Sporun toplum üzerindeki etkisini artirmasi ve medyanin her geçen gün spora daha fazla ilgi göstermesi, bu müsabakalarin önemini giderek artirarak, basarili ülkeler için gurur ve prestij kaynagi olusturmaktadir. Özellikle son dönemlerde Gençlik ve Spor Bakanligimizin yaptigi çalismalari takdire sayan buluyoruz. Örnek çalismalara imza atiliyor ve bunun meyvelerini uluslararasi platformlarda topluyoruz. Malatya olarak düsünüldügü zaman ilçemize milyonluk spor tesisleri yapildi, yapilmaya da devam ediyor. Bu anlamda Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Bakan Yardimcimiz Ihsan Selim Baydas’a tesekkürlerimizi sunuyoruz. Mete Gazoz, uluslararasi arenada bizim gögsümüzü kabartmisti, sizlerde insallah basarilariniz ile gögsümüzü kabartirsiniz. Basarmak için, azim ve kararlilikla çalismak gerekiyor. Kazandiginiz basarilar kadar, sporcu durusunuz da bizler için önemli. Sizlerde bunu yapan basarili sporcularimizsiniz. Sonuçlarini da aliyoruz. Bizler, sizlerin basarilariyla gurur duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA