Esref Hamamcioglu Açiklamasi 'Bütün Genel Kurul Üyelerimizi Sorumluluklarini Yerine Getirmeye Davet Ediyorum'

Galatasaray Baskan Adayi Esref Hamamcioglu, 30 Nisan’da yapilacak seçime üyeleri davet ederek, "Lütfen bütün genel kurul üyelerimizi sorumluluklarini yerine getirmeye davet ediyorum. Yapilanlar elestiri hakkina sahip olmak istiyorsak 30 Nisan’da sandik basinda bulusalim. Tercihiniz kim için olursa olsun, bu demokratik hakkinizi kullanmazsaniz, Galatasaray elimizden kaymak üzere" dedi.

Galatasaray’in nisan ayi olagan divan kurulu toplantisinda Galatasaray Lisesi’nde gerçeklesiyor. Toplantida Galatasaray Baskan Adayi Esref Hamamcioglu açiklamalarda bulundu. Zor bir dönemeçte olduklarini vurgulayan Hamamcioglu, "Çok engebeli bir yola girmek üzereyiz. Burak Elmas’a ve kurullarina görev alan arkadaslarina tesekkür ediyorum. Gerçekten bu is zaman ayirmaniz gerektiriyor. He türlü elestiriye ragmen bu sorumlulugu alan herkes bir tesekkürü hak eder. Kendimi anlatmayacagim. Kendimi bildim bileli bu camiada çesitli görevler aldim. Divan baskanligi ve divan baskanligi yardimciligi yaptim. Bu süre içinde ve önceki yillarda tecrübe edindim, deneyim biriktirdim, gözlemler yapma firsati buldum. Bunlarin sonunda da bugün camiamizin içinde bulundugu temel sorunlari tespit etme firsatina eristim. Bunlarin bir kismini son genel kurulda bahsettim. Eksiklerimiz; tutarlilik, samimiyet, seffaflik, kurumsal hafiza, hesap verilebilirlik, itibar yönetimi ve marka degeri. En büyük eksiligimiz bunlardir. Bu eksikliklerden dolayi da kulübümüz içine düstügümüz durumdadir. Akilcilik, gerçekçilik ve fedakarligin olmadigi stratejik yaklasim eksikligi vardir. Günlük popülist yaklasimlarla, tabiri caizse tribünlere oynayarak, pembe rüyalar vaat ederek, gerçeklesmesi mümkün olmayan vaatlerde bulunarak kulübümüzün bir yere gidecegi yok. Bunu son senelerde yasiyoruz. Artik Galatasaray’da bu gerçeklerin farkina varip, ayaklarimizi yere basma zamanimiz geldi de geçiyor. Pembe tablolarla maalesef bizi pembe hayallere götürüyor. Beklentilerimiz çok artiyor. Beklentiler artinca üyeler arasinda iliskiler sertlesiyor. Kisisel yaralamalara kadar gidiyor. Sosyal medyanin da etkisiyle bir linç kültürü basladi.

Insanlari sevmeye bilirsiniz ama saymak zorundasiniz. Yaptiklarini elestirebilirsiniz ama hakaret ve küfür etme sansimiz yoktur. Maalesef son genel kurulda da yasadik. Galatasaray’in en büyük zenginliklerinin farkliliklar oldugunu unutmus görünüyoruz. Farkli oy kullananlar cep telefonuyla çekilerek sosyal medyada linç edildiler. Bu bize yakismaz. Bu büyük eksiklik ayrismalara sebebiyet vermistir. Simdi birlik olma zamani, beyaz sayfa açma zamani. Bu Galatasaray’i güçlü kilacaktir. Galatasaray kendi içindeki çekismelerden dolayi disari karsi zayif düsmektedir. Bazen bu birlesmeyi saglamak için kangren olan organlari da kesmek zaruridir. Bu radikal kararlari almaktan çekinmemeli Galatasaray genel kurulu. Bunun hesabini da herkes verir" diye konustu.

"Galatasaray’da bugün sorumluluk alan herkes bas üstünde tasinmalidir diye düsünüyorum" diyen Hamamcioglu, "Buna geçmis dönemde yönetimde olan da dahil. Metin Öztürk ve ekibi, ben ve arkadaslarim da bunu istiyoruz. Biz bu zor durumda sorumluluk aliyoruz. Dolayisiyla sosyal medya herhangi bir medya önünde linç etmeye kalkismasin. En azindan ben ve arkadaslarim adina kesinlikle taviz vermeyecegiz. Bunun da böyle bilinmesi lazim" seklinde konustu.



"30 Nisan’da sandik basinda bulusalim"

Galatasaray’daki eksikliklerden bahseden Esref Hamamcioglu, "Galatasaray’in su anda sikinti çektigi en temel eksiklik, Galatasaray’da mali sorunlar vardi, hep konusulurdu. Galatasaray bugün Türkiye’nin en büyük markasi oldugu için en çok Galatasaray’in mali sorunlari konusuluyor. Emin olun artik mali sorunlarimiz halletme imkanina sahip olmamaya basladik, kendi aramizdaki idare eksiklerden, dayanisma eksikliginden dolayi. Su anda Galatasaray diger kulüpler gibi sermayesini kaybetmis olabilir ama asil kaybettigimiz en önemli sermaye, kurumlardan olmazsa olmaz olan psikolojik sermayemizi kaybettik. Bu psikolojik sermaye, öz yeterlilik, iyimserlik, umut, motivasyon ve dayanikliliktan olusuyor. Camiamiz bunlari kaybetmistir. Bizlere düsen bunlari tekrar bir araya getirmemiz lazim. Bunun için de ne ben ve arkadaslarimiz yeterli oluruz buna ne disaridan bize destek verecek çalisma gruplari. Topyekun bu camianin konsolide olarak güçlü bir genel kurul iradesiyle bu defa baskan ve yönetimi seçmesi kaçinilmazdir. Geldigimiz dönemeç çok zor bir dönemeç. Köprüden önceki son çikisi geçmek üzereyiz. Bu Galatasaray’in camiasinin kurtulusu için son firsattir. Bunun için de lütfen bütün genel kurul üyelerimizi bu sorumluluklarini yerine getirmeye davet ediyorum. Yapilanlar elestiri hakkina sahip olmak istiyorsak 30 Nisan’da sandik basinda bulusalim. Tercihiniz kim için olursa olsun. Bu demokratik hakkinizi kullanmazsaniz Galatasaray elimizden kaymak üzere" diyerek sözlerini tamamladi.

Galatasaray Baskan Adayi Esref Hamamcioglu daha sonra projeleri anlatti ve ekibini tanitti.

Kaynak: İHA