Boluspor - Erzurumspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 32. haftasinda Büyüksehir Belediye Erzurumspor, deplasmanda karsilastigi Boluspor’u 2-0’lik skorla maglup etti. Maç sonunda iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, “Zaten son haftalarda kötü gidisimiz var. Bu maçla kötü gidisi sonlandirmak istiyorduk. Bizim için çok önemli bir karsilasmaydi. Önem derecesi bu kadar çok olan bir maçi bu kadar basit goller yiyerek iki kat üzücü. Kötü gidisatimizin devam etmesi üzücü. Takimin bir tepki vermesini bekliyordum. Oyun olarak zaman zaman verdik. Geçen 2 haftadaki kötü oyunun izlerini biraz sildik ama bu sefer de üretken olamadik. Ilk yarida rakibimiz 1 korner atti. Çok kötü bir gol yedik. Biz korner atarken 1 gol yedik. Bu maçlarda geriye düstükten sonra oyununun oynanisi biraz daha farkli oluyor. Çok üzgünüz. Acil sekilde bir seylerin toparlanmasi lazim. Hepimiz Boluspor’un basarisi için buradayiz. Isler kötü giderken de sorumluluk aliyoruz. Bu takimin hocasi benim. Kimse burada isler kötü olsun diye çalismiyor. Bir buçuk seneden fazla buradayim. Geçen sene 7. maç gelmistim. Çok zor zamanlarimiz olmustu. Birlik beraberlik içerisinde bunlari astik. Boluspor bu günleri yine asacaktir ama bunun yolu oturulur konusulur" seklinde konustu.



"Biz buraya küfür yemeye gelmedik"

Taraftarin küfürlü protestolarina tepki gösteren Erginer, “Protesto en dogal haklar tabiki. Taraftar istifa diye de bagiracak. Taraftar istifa diye bagirdigi için elestiremem. Ama elestirecegim nokta var tabiki. Maç oynanirken istifa diye baslamalari. Biz burada 24 saat mesai harciyoruz. 2 ay oluyor çocugumuzu görmüyoruz. Ama biz buraya küfür yemeye gelmedik. Protesto taraftarin en dogal hakki. Protestonun da bir adabi var. Acaba o toplu halde küfür edenlere disarida herhangi biri küfür ettiginde tepkileri ne olur? Burada herhalde sürü psikolojisiyle normal saniyorlar. Bizim kültürümüzde yok bunlar. Toplu halde küfür etmek ne? Memnun olmadiginiz seyleri sonuna kadar haykirabilirsiniz ama herseyin bir adabi var. Bizim de ailemiz var. Biz burada utanilacak bir is yapmiyoruz. Onlari Allah’a havale ediyorum" diye konustu.



Muzaffer Bilazer: "Ilk 2 az ihtimal ama vazgeçmeden denemek istiyoruz"

Erzurumspor Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer, "Bizim için kritik bir maçti. Boluspor için de çok kritik bir maçti. Geçen hafta deplasmanda uzun süreden sonra Balikesir’e karsi kazanmistik. Bu özgüveni pekistirmek adina bu maç bizim için çok önemliydi. Oyuna iyi basladik ama sonraki periyotta Boluspor bizden daha iyi oynadi. Özellikle skoru aldiktan sonra Boluspor biraz daha baskili oynadi. Bir sekilde oyunu tutmamiz gerekiyordu çünkü ilerleyen dakikalarda lehimize dönecegini biliyorduk. Boluspor durumu itibariyle agresif oynayacakti. Ikinci yarinin ortasindan sonra bir çok noktada is lehimize dönecekti. Bugün oyun olarak ders çikarmamiz gereken seyler var. Çok iyi oynamadik. Boluspor bizden daha iyi oynadi. Ama kazanmayi bilmek, yenilmemek bizim için degerliydi. Bugün gerçekten galibiyet çok degerliydi. Elde ettigimiz için çok mutluyum. Insallah kalan 6 maçta da bu 2 maçlik istikrari devam ettiririz. Sonucunda artik play-off mu olur ilk 2 mi olur. Ilk 2 az ihtimal ama bu ihtimali vazgeçmeden denemek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA