Avrupa Sampiyonu Kerem Kamal'in Gözü Dünya Sampiyonlugunda

Avrupa Güres Sampiyonasi’nda altin madalya kazanan milli güresçi Kerem Kamal, daha önce gençler kategorisinde 3 kez elde ettigi dünya sampiyonlugunu bu sefer büyükler kategorisinde de alabilmek için elinden gelen her seyi yapacagini söyledi.

Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stil 60 kiloda mücadele ederek altin madalya kazanan milli güresçi Kerem Kamal, Manisa Valisi Yasar Karadeniz’i ziyaret etti.

Ziyarette sampiyon güresçiye, Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, Antrenör Süleyman Güngör ve Spor Hizmetleri Sube Müdürü Mustafa Buldu eslik etti.

Ziyarette Gençlik ve Spor Il Müdürü Öztürk, Macaristan’in Baskenti Budapeste’de gerçeklestirilen sampiyonanin finalinde Bulgar rakibini 5-0 maglup eden milli güresçi Kerem Kamal’in altin madalya elde ederek büyüklerde ilk kez Avrupa sampiyonu oldugu bilgisini vererek, "Güres Egitim Merkezi’nde Kerem Kamal gibi olimpiyatlari hedefleyen su an 30 tane sporcumuz var. Bunlarin yaklasik 15 tanesi milli sporcumuz. En son yapilan Türkiye sampiyonasinda takim olarak Türkiye ikincisi olduk. Birinciligi kil payi kaçirdik. Çocuklarimiz insallah gümbür gümbür geliyor" dedi.



“Örnek bir sporcu olmak istiyorum”

2022 Dünya Güres Sampiyonasi için çalismalarina simdiden basladigini ifade eden milli güresçi Kerem Kamal, “Büyüklerde ilk altin madalyam. Umarim bu baslangiç olur. Örnek bir sporcu olmak istiyorum. Sirada dünya sampiyonasi, 2024 Paris Olimpiyatlari var. Dünya sampiyonu olabilmek için elimden geleni yapacagim ve madalyayi ülkeme kazandiracagim" diye konustu.

Vali Yasar Karadeniz de Manisa’ya spor alaninda büyük ve güzel yatirimlar yapildigini, buralarda yetenekli sporcular yetistigini belirterek, "Hedefimiz Kerem Kamal gibi basarili sporcularimizin artmasi. Bu amaç dogrultusunda çocuklarimiza ilimizde birçok bransta kurslar verilerek çocuklarimizin yetenekleri ortaya çikarilmakta. Gençlerde 3 kez dünya sampiyonu olan ve bu yil da büyüklerde Avrupa sampiyonu olarak bizleri gururlandiran milli sporcumuz Kerem Kamal’i tebrik ediyor; bu basarilarina yenilerinin de eklenecegine inaniyorum. Eminim büyükler dünya sampiyonasi ve olimpiyatlarda da ülkemizi basarili bir sekilde temsil edecektir" cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA