Yozgat Belediyesi Bozokspor BAL'da

Mustafa Bacanli Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’ni namaglup olarak tamamlayan Yozgat Belediyesi Bozokspor Futbol Kulübü, play-out maçinda Sorgun Belediyespor’u 1-0 maglup ederek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) katilmaya hak kazandi.

Yozgat Belediyesi Bozokspor ile Sorgun Belediyespor arasinda oynanan play-out maçi sonrasi Bölgesel Amatör Lige yükselen takim belirlendi. Yozgat dis sahasinda oynanan play-out maçi sonrasinda Yozgat Belediyesi Bozokspor, Sorgun Belediyespor’u 1-0 yenerek Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Bozokspor’a galibiyeti getiren golü ise Ömer Yalçin kaydetti.

Yozgat Belediyesi Bozokspor, Yozgat’i 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek ikinci takim belli oldu.

Karsilasma sonrasi konusan Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, hedeflerini 2. Lig’e çikmak olarak açikladi.

Köse, “Öncelikle Sorgun Belediyespora tesekkür ederim. Centilmen davranislarindan dolayi. Biz Yozgat Belediyesi Bozok sporumuzu bu sene kurduk. Hamdolsun namaglup bir sekilde buraya kadar getirdik. Bugün de Sorgun Belediyesporumuzu yenerek BAL’a takimimizi çikardik. Insallah Yozgatlinin hakki Yozgat’in hakki BAL degil, 3’üncü lig degil hedefimiz kisa zamanda 2’nci lige çikmaktir. Insallah bu sehir, bu taraftar, isadamlari, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, dernekler el birligi ile insallah bu takimi hak ettigi yere layik oldugu yere çikartacagiz el birligi ile.” dedi.

Taraftara da tesekkür eden Baskan Köse, “Ben taraftarimiza çok tesekkür ediyorum. Bizleri yalniz birakmadilar, 90 dakika boyunca susmadan yorulmadan alin teri döktüler. Sesleri kisilana kadar tezahürat ettiler, onlarin her birine de ayri ayri tesekkür ediyorum. Futbolcularimiz canla basla mücadele verdiler onlara da ayrica tesekkür ediyorum. Bizim gögsümüzü kabarttilar” diye konustu.

Kaynak: İHA