Baskan Özgökçen Açiklamasi 'Rizespor Maçinda Ofsayt Çizgisi Niye Çizilmedi Anlayamadim'

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen geçen hafta ligde deplasmanda Çaykur Rizespor maçinda oynadiklari maçta yedikleri ilk golle alakali, VAR teknolojisinin oldugu dönemde ofsaytla ilgili olarak ilk defa hata yapildigini belirterek, “O referans çizgi niye çizilmedi anlayamadim. Benim kafama tek kafama takilan nokta o. Ofsayt oldugu zaman da referans çizgi çiziliyor, ofsayt olmadigi zaman da” dedi.

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen basin mensuplariyla iftar programinda bulustu. Iftar programinda Baskan Fatih Özgökçen’e Yönetim Kurulu üyeleri de eslik etti. Fatih Özgökçen yaptigi açiklamada sezon basindan bu yana hakemler noktasindaki duruslarinin belli oldugunu belirterek, “Konyaspor olarak biz kendi hakemlerimize güvenmemiz gerektigine her ortamda, Kulüpler Birligi Toplantilari’nda da istisnasiz bir sekilde hep dile getirdik. Çünkü kendi insanimiza güvenmedigimiz zaman ithal islemler yapmak zorunda kalirsiniz. Bunun sonuçlari çok daha kötü olabiliyor. Dolayisiyla bunun üzerine basa basa vurguladik. Tabii kendi insanimiza güvenecegiz derken bazi elestirilerimiz de oldu. Özellikle kendini yetistiremeyen, kötü niyeti olmayan fakat hakemlik noktasinda yetersiz kalan arkadaslarimizin dinlendirilmesi gerektigini, mutlaka tekrar rehabilite edilerek çalismalar yapilmasi gerektigini belirttik. Diger bir serhimiz de kötü niyetli olan, belli takimlara sistematik hatalar yapan arkadaslarla ilgiliydi. Bu arkadaslarin da kötü niyetleri devam ettigi takdirde bir daha kendilerine maç verilmemesi gerektigini özellikle ifade ettik. Bu noktada durusumuz aynen devam ediyor. Herhangi bir sekilde çekinmemiz, degisiklik söz konusu degil” dedi.



“O referans çizgi niye çizilmedi anlayamadim”

Merkez Hakem Kurulu’nun bir tavsiye karariyla Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bir karar aldigini hatirlatan Baskan Özgökçen, “Bazi hakemlere ligin geri kalanindaki maçlardan itibaren görev verilmeyecegini beyan ettiler. Sebebini hiçbir zaman sorgulamadim. Çünkü çok fazla hakemlerle alakali bilgi sahibi olmadigimizi devamli ifade ettik. Verilen karar, daha sonrasinda Tahkim Kurulu’nun almis oldugu kararla kaldirildi. Futbol Federasyonu’nun bir kurulunun tavsiye niteliginde vermis oldugu karar yine kendi kurulunun vermis oldugu bir kararla birlikte hakemler tekrar görevlendirme hakkini elde ettiler. Yine görevlendirme yapip yapmama noktasindaki yetki MHK’da. Bundan sonra görev verir-vermez onu bilemeyiz. Tabii bu asamalar geçerken çok tartismalar oldu. Her iki karari savunanlar da oldu. Yanlisliklarini dile getirdiler. Biz çok fazla toplum önünde ya da basin önünde bir görüs bildirmedik. Fakat en son Kulüpler Birligi toplantisinda bu noktada bazi görüsler açiklaninca son olarak aldigimiz sözle Tahkim Kurulu’nun daha öncesinde MHK’nin almis oldugu kararin sekil, zaman, yer noktasinda yanlis oldugunu ama bunlardan daha ziyade Futbol Disiplin Talimati, Hakem Kurulu Talimatlari geregince alinan kararin talimatlara aykiri oldugunu ve dolayisiyla Tahkim Kurulu’nun tekrar görevi iade noktasindaki vermis oldugu kararin dogru oldugunu belirten bir açiklama yaptik. Bunun sonuçlarini da herkes iyi ya da kötü katlanir diye de konusmamizi tamamladik. Bundan sonraki asamada Rizespor maçi bizim haftaya oynanacak maçimizdi. Bu kesinlikle hakem hatalariyla ilgili konusma degil, diger takimlarla alakali da bir serzenis de degil. Rizespor 3 puani almistir, onunla ilgili hiçbir problem söz konusu degildir. Kirmizi kartlar dogrudur, yanlistir, fauller görülmüstür görülmemistir onlara bir sey demiyorum. Maçtan sonra kirmizi kartlarin yanlis oldugunu herkes ifade etti ama onlara takilmiyorum. Rizespor maçinda atilan ilk goldeki VAR teknolojisinin oldugu dönemde ilk defa hata yapiliyor ofsaytla ilgili olarak. O referans çizgi niye çizilmedi anlayamadim. Benim kafama tek kafama takilan nokta o. Ofsayt oldugu zaman da referans çizgi çiziliyor, ofsayt olmadigi zaman da. Tek kafamiza takilan nokta oydu. Referans çizginin çizilmemesi biraz kafami karistirdi. Ofsayt noktasindaki gözle görülür yanlislik da zaten herkesin malumu” ifadelerini kullandi.

“Konyaspor daha güzel günlere gelecektir”

Hatalarin olabilecegini ve hatalari yapanin da insan oldugunu söyleyen Özgökçen, “Onu da anlayisla karsilamak lazim ama bu kabul edilebilir bir hata olmasi lazim. Ofsayt konusu disindakiler hatadir, belki kasitli yapilmistir ya da yapilmamistir onunla ilgili bir sey söylemek istemiyorum. Ama o referans çizgiyi anlayamadik. Çünkü hiç görmedik. Bizim verdigimiz tepki de onunla ilgiliydi. Ama bu sekilde yapilan yanlislar varsa da herkes neticesine katlanacaktir. Çok büyük mücadele içerisine girdik. Bugün Sampiyonlar Ligi diyoruz. Tarihinde hiç yasamadigi bazi anlar yasadik bu sene hep beraber. Trabzon maçina sampiyonluk maçina gittik. Fenerbahçe maçi da çok önemliydi. Esasinda keyfini sürecegimiz bir sezon yasadik diyebiliriz. Insallah sonunu da getiririz. Arkadaslar mücadelelerini sonuna kadar gösteriyor. Biz de elimizden geldigi kadar onlara yardim etme gayreti içerisindeyiz. El ele verdigimiz takdirde Konyaspor daha güzel günlere gelecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA