Abdullah Avci Açiklamasi 'Takim Bugün Her Seyi Denedi; Bir Sampiyon Gibi Oynadi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Rakipler hepsini kazanacak, biz de 4 puan alamayacagiz gibi bir durum olusturmaya çalisiyorlar. Öyle bir algi olusturmasinlar. Takim bugün her seyi denedi. Bir sampiyon gibi oynadi. Oyuncularima hiçbir sey söyleyemem" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Trabzonspor, Karagümrük’ü konuk etti. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, ilk yarida dengeli bir oyun oldugunu belirterek, "Puan olarak rahat bir takim, kaliteli ayaklari var. Topu kolay vermeyen bir takim. Ilk yarinin sonunda topa sahiptik ama ilk yarinin sonunda taçtan geçis yedik. Duran toptan maglup duruma düsüp ikinci devreye girdik. Sonrasinda degisiklikler yaptik. Özellikle topa sahip olma, rakibe baski kurma, rakip ceza sahasinin içinde hemen hemen 45 dakika oynadik. Her seyi denedik. Kenar orta, sut, bek ve stoper arasini, bire birler, duran toplar, kornerler denedik. Bugün istatistiki rekorlar kirildi. Bugün ikinci yarida sampiyon takim gibi oynadik. Sonlara dogru bir tane geçis verdik, oradan gol yiyebilirdik. Ikinci yaridaki oyun belki de son zamanlarda oynadigimiz en iyi oyundu. Bu oyunun içinde bunlar var. Sampiyonluk yolu kolay bir yol degildir. Zor ve mesakkatli bir yoldur. Bu puanlari onun için topladik kaybettigimiz hiçbir sey yok. 5 puan lazimdi, bugün 4 puana düstü. En iyi sekilde yolumuza devam ediyoruz. Sali günü kupa maçi var. Oyunculari mücadele ve kurduklari baskidan, tekrar oyunu çevirme isteklerinden dolayi tebrik ediyorum ama futbol bazen böyledir. Her seyi denersin ama bunun karsiligini alamazsin. Onun için yapacak bir sey yok, yolumuza devam ediyoruz” diye konustu.



"En ufak bir kaygimiz yok"

Son haftalarda beraberlikle sonuçlanan karsilasmalarda yasanan puan kayiplarinin kaygi olusturmadigini dile getiren Avci, “En ufak bir kaygimiz yok. Biz kaliteli bir takimiz. Gider deplasmanda kazanir döneriz, içeride kazaniriz. Bunlar bu isin içinde var. Rakipler hepsini kazanacak, biz de 4 puan alamayacagiz gibi bir durum olusturmaya çalisiyorlar. Öyle bir algi olusturmasinlar. Takim bugün her seyi denedi. Bir sampiyon gibi oynadi. Oyuncularima hiçbir sey söyleyemem. Sali günü öteki hedeflerimizden bir tanesi kupa maçi var. Ona dönecegiz sonra da lige dönecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA