Tosyaspor'da Hedef BAL'a Yükselmek

Tosyaspor Kulübü Baskani Sefa Abayin, Kastamonu Il Özel Idare’yle oynanacak Play-Out karsilasmasi öncesi açiklamalarda bulunarak, "Sampiyonluk demeçlerde nokta koymakla degil, sahada terinin son damlasina kadar inanarak mücadele ederek kazanilir. Bizler de o inanç ve azimle gelecegiz ve sampiyon olacagiz" dedi.

Kastamonu 1.Amatör Lig 2021-2021 sezonu sampiyonu Tosyaspor Kulübü Baskani Sefa Abayin, Kastamonu Il Özel Idare’yle oynanacak Play-Out karsilasmasi öncesi açiklamalarda bulundu. Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çikabilmek için maçtan galip ayrilmayi hedeflediklerini söyleyen Abayin, sampiyon olarak BAL’da Kastamonu’yu basarili bir sekilde temsil edeceklerini ifade etti.



"Kastamonu’yu basarili bir sekilde temsil edecegiz"

Bölgesel Amatör Lig’e çikabilmek için çok çaba harcadiklarini ifade eden Abayin, "Önümüzde tek bir maç kaldi. Insallah o maçi da alarak önümüzdeki sezon geçmis yillarda oldugu gibi Kastamonu’yu basarili bir sekilde temsil edecegiz. 2014 yilinda Tosyaspor Kulübü detayini fazla bilmedigimiz ve anlam veremedigimiz bir sekilde büyük bir fedakarlik yaparak o dönemde ligde takimi olmayan Kastamonuspor’a devir edildi. Biz Tosyaspor olarak o dönem tüm ilçemizdeki sporseverlerin büyük elestirileri ve üzüntülerine karsi bu fedakarligi yaparak ilimizi liglerde takimsiz birakmamak adina devir islemini gerçeklestirdik. Simdi oynayacagimiz final maçi ile Kastamonu’dan emanetimizi almaya geliyoruz. Kastamonu Il Özel Idaresi antrenörü geçtigimiz günlerde basinda çikan bir demecini okuduk, ’2021-2021 sezonunda Kastamonu IL Özel idare olarak basarili maçlar çikararak ligi 5. olarak tamamladik. Önümüzdeki sezon da Bölgesel Amatör Lig’de devam etmek adina final maçinda Tosyaspor’u yenerek noktayi koymak istiyoruz’ demis. Biz de Tosyaspor olarak basta en büyük destekçimiz Belediye Baskanimiz Volkan Kavakligil olmak üzere yönetimimiz, takim antrenörlerimiz, futbolcularimiz ve de en büyük taraftarlarimiz ile BAL’daki emanetimizi almaya gelecegiz. Sampiyonluk demeçlerde nokta koymakla degil, sahada terinin son damlasina kadar inanarak mücadele ederek kazanilir. Bizler de o inanç ve azimle gelecegiz ve sampiyon olacagiz. Buradan taraftarlarimiza seslenmek istiyorum. Bizim bir sloganimiz var, ’Sen yoksan biz bir eksigiz. Haydi Tosya, Gazi Stadyumunda hep beraber sampiyonluk turu atmaya var misiniz’’ dedi.

Tosyaspor Antrenörü Ferit Kocabiyik ise yaptigi degerlendirmede, "Baskanimizin açiklamalarinda söyledigi gibi BAL’a yükselmek için final maçi öncesi hocalarimiz Erol Gücük ve Cengiz Kasap ile rakibimiz Kastamonu IL Özel Idaresi takimini detaylica analiz ettik. Hangi bölgelerde güçlüler nerelerde zafiyetleri var, çok iyi biliyoruz. Su an için takimimizda eksik veya cezali oyuncumuz yok. Tosyaspor olarak basta taraftarlarimiz ve yöneticilerimiz olmak üzere bizler ve oyuncularimiz maça haziriz. Tosyaspor her zaman böyle final maçlarini oynamis ve o tecrübeye sahip bir takim. Su iki haftalik periyotta iki adet hazirlik maçi oynadik. Maçin stresini ve kaldirabilecek ve oyun zekasi ile maçi alabilecek teknik bir kadroya ve oyuncu grubuna sahibiz. Insallah oynayacagimiz final maçinda taraftarimizin destegi ile güzel futbol sonrasi maçi kazanacagiz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA