Metin Öztürk Açiklamasi 'Yeni Fatih Terim'ler Bulmamiz Lazim'

Galatasaray Baskan Adayi Metin Öztürk, kendilerinin artik yeni Fatih Terim’ler bulmalari gerektigini söylerken, Okan Buruk dahil olmak üzere pek çok adaylari oldugunu ifade etti. Öztürk ayrica kulüp içerisinde iki baskan adayinin da yönetimle birlikte hareket ettigini ve bu birligin Baskan Burak Elmas tarafindan saglandigini söyledi.

GSYIAD’in gerçeklestirdigi iftar organizasyonuna katilan Galatasaray Baskan Adayi Metin Öztürk, etkinligin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Galatasaray’da her zaman baris ortami ve her daim kutuplasmadan en uzak kulüp oldugunu söyleyen Öztürk, “Lisenin degerlerinden çikmis bir kulübüz. Güzel bir ramazan aksami ve iftar keyfimiz çok yerinde. Insallah takimimiz sezonun son bölümünü keyifli bitirir. 30 Nisan’dan sonra kollari sivar, yeni yapilanma, TFF seçimi, yayin ihalesi, Galatasaray Adasi ve Kemerburgaz derken çok isimiz var. Size de çok görev düsecek. Her sey çok iyi olacak. Galatasaray’in markasi ve kaynaklari bunun altindan kalkacak nitelikte” dedi.



“Okan Buruk dahil pek çok adayimiz var”

Hoca konusuna deginip takimin gidisatini etkilemek istemediklerini belirten Metin Öztürk, “Sezon sonunu görmek lazim. Elimizdeki hocanin performansi kötü ama devam eden kontrati var. Hepimiz için geçerli, baskanlar, yöneticiler ve sporcular için geçerli. Asil olan Galatasaray’in ileri gitmesi. Bizim dönemimizde hoca degisikligi olacaksa, görüsümüz Türk hocayla devam etmesi yönünde. Nuri hoca çok basarili bir kariyer içinde. Hiçbir hocayla görüsmemiz yok. Sezon sonu hocamizla yollari ayirirsak görüsecegimiz birkaç hocadan bir tanesi Nuri Sahin olacaktir. Baskani da açikladi, Nuri Sahin’den memnunlar. Kimsenin mutlulugu üstünde gölge olmayiz. Biz Galatasaray’i ileri götürecek hocalarla beraber oluruz. Pek çok alternatif var, kimler oldugunu tahmin ediyorsunuz. Nuri hoca pirlantadir. Insallah Antalya’yi iyi yerlere tasiyip 4, 5 sene sonra milli takimin hocasi olacak. Okan Buruk dahil pek çok hoca adayimiz var. Biz böyle bir sürprizle gelmiyoruz, planli geliyoruz” seklinde konustu.



“Galatasaray’in birligi Burak Elmas tarafindan saglaniyor”

Kemerburgaz konusu ve Burak Elmas’in tutumuna deginen Öztürk, “Hoca ve takim kadar bizim bir an önce Kemerburgaz’i bitirip iki tanesi isiklandirmali toplam 6 sahada antrenman yapiyor olmamiz lazim. Florya’nin kosullari buna çok müsait degil. Önümüzdeki sene Avrupa Kupalari’na gitmeyecegimiz için saha kosullari açisindan Kemerburgaz öncelik. Ayni zamanda TFF’de Galatasaray’i en iyi sekilde temsil edip sikintili olan durumu daha iyiye götürmek istiyoruz. Biz elestirdigimiz seyleri yapmak için geliyoruz bir Galatasaraylilik zerafeti içerisinde. Kimseyi kirmadan, incitmeden. Burak baskana tesekkür ettim. Biz kamyonlarin arasinda bulusup seçim konusmasi yapiyorduk, güzel ortam sagladilar. Geçen hafta kulübün sorunlari hakkinda bilgi aldik. Burak baskan gene nezaket gösterdi ve suan yayinciyla ilgili bilgilendirdi. Federasyon dahil suan ki yönetim dahil beraber hareket ediyoruz. Galatasaray’in birligi Burak Elmas tarafindan saglaniyor. Hiçbir sürprizle karsilasmayacagiz. Burak Elmas’tan duymak içimizi rahatlatiyor. Seçim biter bitmez bir tüzük kongresi yapmamiz lazim. 25 saatlik bir seçimimiz oldu. Ret olan bir bütçemiz var. Acilen bütçe olmasi lazim yoksa hiçbir bütçe yürümez. Dernek tarafi ret olan. Kürek yelken voleybolu var. Voleybolda yasadigimiz sikintilari konustuk. Biz bunlarin tamaminda iki baskan adayi ve mevcut baskan hareket ediyoruz ve seçim süreci bittiginde de beraber hareket edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Yeni Fatih Terimler bulmamiz lazim”

Fatih Terim’in takimin basina döner mi sorusuna cevap veren Metin Öztürk, “Fatih hocamizi çok seviyoruz ama artik ama onu rahat birakmamiz gerekiyor. Bizim yeni Fatih Terimleri bulmamiz gerekiyor. Bu tartismadan Fatih hocada sikilmistir” dedi.

Kaynak: İHA