Hakan Keles Açiklamasi 'Besiktas'i Yenmek Istiyoruz'

GZT Giresunspor Teknik Direktör Hakan Keles, evlerinde Besiktas ile oynayacaklari 33. hafta mücadelesi öncesi, "Bu maçta insallah çok güzel bir sonuç alip taraftarlarimiza armagan edecegiz" dedi.

GZT Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles, Besiktas maçi öncesi önemli açiklamalarda bulundu. Besiktas maçini kazanip galibiyeti Giresunspor taraftarlarina armagan etmek istediklerini ifade eden Keles, “Besiktas zaten iyi bir takimdi. Önder hocayla birlikte de iyi oynuyorlardi ancak sonuca gidemiyorlardi. Simdi yeni bir hoca getirdiler, sahada çok pozitif oyun oynamaya çalisiyorlar. Üçlü bir sistemle oynuyorlar. Biz de ona göre hazirligimizi yapiyoruz. Bu maçta insallah çok güzel bir sonuç alip taraftarlarimiza armagan edecegiz” diye konustu.



“Transferde hata yaptik"

Giresunspor’da merak edilen tüm konular hakkinda samimi açiklamalar yapan Keles, “Sezon basinda Sankhare ve Doukara gibi, kariyerlerine bakildiginda isimize yarayabilecek oyunculari almistik. Bu iki oyuncu da bilindigi üzere takimin en çok maliyetli iki oyuncusuydu. O dönemlerde covid sebebiyle oyuncuyu yerinde izleyemiyorduk, telefondan videodan vs. izleyip, geçmisine ve maç sayilarina da bakarak karar veriyorduk. Bu sekilde transfer ettigimiz oyunculardi, maalesef geldikten sonra takima uyum saglayamadilar, katki alamadik. Yönetimimiz de sözlesmedeki yazan miktarlarini olabildigince en aza indirgeyerek kulübün önüne gelmesi muhtemel borç yükünden kurtardi fakat yine de hatali oldugumuzu kabul edebilirim” seklinde konustu.



“Seneye de buradayim"

44 yil aradan sonra geçtigimiz sezon takimi Süper Lig’e çikaran ve bu sezon ligde kalma yolunda büyük avantaj elde eden Keles, önümüzdeki sezonda da takimda olacagini açikladi.

Keles, “Türkiye’de basarisizlik oldugunda bu teknik direktörlere kesilir fakat sagolsun yönetimimiz benim arkamda durdu, ben de onlari mahcup etmedim. Sözlesmem de var, seneye yine birlikte olacagiz insallah” ifadelerini kullandi.

"Kalin ve tarih yazin dedim gittiler"

Keles, geçtigimiz haftalarda sözlesmelerini tek tarafli olarak feshederek takimdan ayrilan Pelupessy, Champness ve Douglas’in ayrilik gerekçelerinin maddiyata dayandigini söyleyerek, “Benim yanima geldiler, ‘Hocam biz zaten oynayamiyoruz, sans gelmiyor bize, e durum da ortada. Ne yapalim?’ dediler. Ben de kendilerine, zaten FIFA’ya verdiniz ve alacaklarinizi er ya da geç alacaksiniz. Burada kalin ve bir tarih yazalim, bu ekibin içinde olun, kalmak istemiyorsaniz da gidebilirsiniz dedim. Onlar da gitmeyi tercih ettiler” dedi.



"Kiralik oyunculardan memnunum"

Keles, sezon basinda kiralanan Trabzonspor’dan Flavio, Galatasaray’dan Okan Kocuk, Benfica’dan Chiquinho ve Fenerbahçe’den Muhammed’den çok memnun oldugunu söyledi.

Gelecek sezon sartlarin uygun olmasi halinde Flavio ve Chiquinho’nun bonservisini kesinlikle almak istediklerini açiklayan Keles, Krasnodar’dan kiralanan Shapi Suleymanov’dan da inanilmaz katkilar aldigini ancak satin alma opsiyonunun 5 milyon Euro civarlarinda oldugunu hatirlatarak, büyük ölçüde yeniden kiralama olmazsa Shapi’nin sezon sonu takimdan ayrilacagini ifade etti.

Keles, Okan Kocuk’un takimda kalmak istemesi halinde kalabilecegini açikladi.

Trabzonspor’dan kiralik olarak transfer edilen Diabate’nin disiplinsiz hareketleri hakkinda da konusan Keles, “Kiralik futbolcularin kulübe aidiyeti biraz sikinti oluyor. Diabate de biraz farkli bir oyuncu, ona ihtiyacimiz oldugu için bazi seylerini gözardi ediyoruz, buna mecburuz. Yapmamasi için de gerekli cevabi aliyor ama neticede kadroda pek alternatif olmadigi için bunlar biraz da ondan kaynaklaniyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA